Izdata naredba za postavljanje mobilne opreme protiv poplava u Paraćinu


S obzirom na najavljene nepovoljne vremenske uslove, sa intenzivnim padavinama u naredna 4 dana i povodom naredbe koju su “Srbijavode” izdale za postavljanje mobilne opreme u gradu, duž obala Crnice, kao prevencije od velikih voda i zaštite građana od mogućih poplava,

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin danas je vanredno zasedao. Nakon razgovora Vladimira Milićevića, komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Paraćin sa direktorom “Srbijavoda”, Goranom Puzovićem, doneta je odluka o postavljanju zaštitne ograde čija realizacija počinje danas. Takođe, izdato je naređenje da se postave zidovi od džakova napunjenih peskom, kao i rizla na kritičnim lokacijama.

Oko mosta kod srednje škole koji je u izgradnji i gde je nemoguće postaviti mobilnu ogradu biće postavljeni upravo džakovi. Štab je doneo odluku i izdao naređenje da u stanju pripravnosti budu sva privatna preduzeća i njihova mehanizacija, koja se stavlja na raspolaganje JKP “Crnica” odnosno svim službama za delovanje u kriznim situacijama. Počinje ponovni obilazak i utvrđivanje svih kritičnih tačaka u opštini, na rekama, pritokama i bujičnim potocima u cilju zaštite stanovništva i njihovih kuća. Štab je doneo odluku i o formiranju Komisije za utvrđivanje štete na objektma i imanjima odnosno usevima do koje može doći u slučaju najavljenih vremenskih nepogoda. Očekuje se izveštaj o održavanju i čišćenju kanala na saobraćajnim pravcima Gilje – Varvarin i Paraćin – Pojate, koje održava regionalno “Preduzeće za puteve”. Javnom komunalnom preduzeću “Crnica” izdato je naređenje o nabavci dodatne količine usisnih i potisnih pumpi, prateće opreme, bidona sa hlorom i dezinfekcionih sredstava. Biće postavljene i cisterne odnosno bidoni sa pijaćom vodom na više lokacija u gradu a nabavljena je i dodatna količina džakova za punjenje peskom. Štab je uputio poziv volonterima koji žele da pomognu da se jave Opštini Paraćin. Sve su službe u stanju pripravnosti, na snazi je vanredna situacija a Štab je u neprekidnoj komunikaciji sa svim nadležnim službama – “Srbijavodama”, JKP “Crnica”, Vatrogasnom službom, Policijom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, poverenicima mesnih zajednica u cilju preduzimanja svih preventivnih mera, adekvatnog i pravovremenog odgovora u kriznoj situaciji.

IZVOR: Opština Paraćin


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format