Do puštanja u rad nove peći 2024. godine u STAKLARI ostaje da radi 380 radnika


Rukovodstvo Srpske fabrike stakla u Paraćinu je juče na skupu radnika predstavilo plan sanacije, čije je usvajanje bilo neophodno nakon oštećenja centralne staklarske peći krajem marta ove godine i usled toga smanjene proizvodnje.

“Planom je predviđeno sprovođenje svih neophodnih aktivnosti kako bi SFS već u drugoj polovini 2024. godine mogla da pokrene investiciju u novu peć i kao rezultat toga ponovo poveća proizvodnju, a istovremeno obezbedi stabilno poslovanje kompanije. U međuvremenu, kompanija će, zajedno sa agencijom, sprovesti program razrešavanja viška radnika, po čijem završetku će u periodu do puštanja u rad nove peći zadržati oko 380 radnih mesta, a očekuje se da će u drugoj polovini 2024. ponovo zapošljavati.

Strateški vlasnik i celokupno rukovodstvo kompanije nastaviće da se zalažu za što skoriji završetak već zadanih investicija i rezultirajuće ponovno povećanje proizvodnje i ponovno zapošljavanje. Već je u toku realizacija svih potrebnih porudžbina i investicija za isporuku nove peći. Početak montažnih radova za novu peć planiran je za prvi kvartal 2024., a pritom je vrednost investicije procenjena na više od 40 miliona evra ili 4,6 milijardi dinara. Uslediće početak proizvodnje u novoj peći, postepeno povećanje proizvodnje na 280 tona/mesec i ponovno zapošljavanje.

U međuvremenu, kompanija će poslovati sa smanjenim obimom proizvodnje – na nivou od 53 tone/dan, što znači približno 30% dosadašnjeg kapaciteta, i obezbedit će realizacijiu svih tekućih radova redovnog održavanja. Istovremeno će se odvijati intenzivna obuka ključnih kadrova, kako u Srbiji, tako i u Sloveniji, odnosno na lokaciji u Hrastniku.” navodi se u saopštenju ove Srpske fabrike stakla.

“Naš zajednički zadatak je da u narednim mesecima i godinama zajedno aktivno surađujemo na ostvarivanju zajedničkog cilja: modernizaciji i povećanju proizvodnje, čime ćemo obezbediti razvojni i uspešni put SFS Paraćin u narednim decenijama. Staklara Hrastnik i Global Glass vide Paraćin kao dugoročnu stratešku investiciju, koja zahteva ulaganje kako u tehnologiju, tako i u ljude i njihovo znanje. Toga smo itekako svesni u rukovodstvu“, istaklu su mag. Peter Čas, generalni direktor SFS i Steklarne Hrastnik i Sašo Djaip, izvršni direktor SFS.

U poskednjih nekoliko dana kroz Paraćin struji vest da je stotinak radnika Srpske fabrike stakla ostalo bez posla, što potvrđuje ovo saopštenje menadžmenta ove fabrike.


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format