POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU  KANALIZACIONE MREŽE U OPŠTINI SVILAJNAC


Opština Svilajnac potpisala je Ugovor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja infrastrukture i kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC) o prvoj fazi izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji opštine Svilajnac.

Ugovor je potpisao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je rekao da će se u ovoj fazi raditi kanalizaciona mreža u Kušiljevu, Sedlaru, Subotici i Troponju:

“U ovoj prvoj fazi izgradiće se skoro 72 km kanalizacione mreže u ova četiri sela, a vrednost radova je oko 30 miliona evra. Do kraja godine potpisaće se Aneks i za drugu fazu čija je vrednost oko 40 miliona evra, što je ministar Vesić najavio, čime ovo postaje najveći infrastrukturni projekat u istoriji Opštine Svilajnac” – izjavio je Milanović dodavši da će se ovim projektom značajno poboljšati i životna sredina i životni standard ljudi, jer će na kraju ovog projekta preko 70% stanovništva opštine Svilajnac dobiti mogućnost da se priključi na kanalizacionu mrežu.

Takođe, u okviru projekta izgradiće se i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Goran Vesić, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže da ovo Ministarstvo ima odličnu saradnju sa Opštinom Svilajnac i da ovo nije jedini projekat koji se u saradnji sprovodi:

“Do kraja godine završiće se i rekonstrukcija visećeg mosta u selu Vojska čime će se rešiti veliki problem meštana. A što se tiče kanalizacije, Svilajnac je jedna od opština koja će dobiti najviše kilometara novoizgrađene kanalizacione mreže kada se završe obe faze. Svilajnac je jedna od osam opština i gradova koja je danas potpisala Anekse ugovora u okviru projekta “Čista Srbija” za izgradnju kanalizacione mreže koji se realizuje uz podršku kineske Vlade i kineske kompnije CRBC“ – izjavio je Vesić.

Ugovore su potpisali predstavnici osam lokalnih samouprava u Srbiji, i to Svilajnca, Sombora, Valjeva, Ćićevca, Doljevca, Ade, Inđije i Subotice.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format