Turska kompanija DOKU-SAN otomotiv novi je strani investitor u opštni SVILAJNAC


Turska kompanija DOKU-SAN otomotiv novi je strani investitor u opštni Svilajnac, četvrti u ovoj godini, a sedmi za manje od dve godine. Ova kompanija potpisala je danas ugovor sa Opštinom Svilajnac o kupovini blizu 2 hektara zemljišta u Novoj zoni privređivanja, gde će u naredne dve godine izgraditi fabriku i započeti proizvodnju. Kompanija se bavi obradom metala, radi za automobilsku industriju i ovo im je prva investicija van Turske.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da je opština Svilajnac uspela da od sebe napravi regionalnog lidera u oblasti privrede:

“Ovo je još jedna izvozno orijentisana kompanija, koja je značajna ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju. Za prvih osam meseci ove godine opština Svilajnac beleži suficit spoljno-trgovinske razmene u iznosu od skoro 12 miliona dolara, dok je obim spoljno-trgovinske razmene 108  miliona dolara. Pre 14 godina, kada smo počeli da gradimo industrijske zone i privlačimo investitore, bili smo u deficitu, a obim spoljno-trgovinske razmene porastao je čak tri puta u odnosu na tad. Danas smo i u situaciji da strane kompanije traže da dođu u Svilajnac i da ga prepoznaju kao idealno mesto za ulaganje“ – izjavio je Milanović.

Serkan Saribal i Predrag Milanović

Izvršni direktor kompanije DOKU-SAN Serkan Saribal rekao je da ova kompanija u Turskoj postoji već 50 godina i da je veoma uspešna u oblasti auto-industrije:

“Kada smo odlučili da investiramo van Turske lako smo se odlučili da to bude u Svilajncu, zahvaljujući profesionalizmu i iskustvu lokalne samouprave.  Krenuli smo u projektovanje objekta, očekujemo da početak proizvodnje bude početkom 2024. godine“ – izjavio je Saribal.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format