RUŽIĆ: Do kraja avgusta 2023. godine Paraćin dobija dva velelepna mosta


Član Opštinskog veća, Saša Ružić koji je ispred opštine zadužen za koordinaciju na projektu izgradnje mostova, za Portal035 kaže, da će u utorak biti potpisan ugovor vredan 2,’75 miliona evra, za izgradnju dva drumska mosta na Crnici.

“Veliki dan za opštinu Paraćin, donacija vlade Švajcarske Konfederacije,
za izgradnju 7 novih mostova, 4 pešačka i 3 drumska. Vrednost svih mostova je nešto više od 6 miliona evra, prvo se rade 2 drumska, u avgustu kreće izgradnja mosta u ulici Bore Petrovića (kod EPS-a) a nakon završetka tih radova, počinje izgradnja najsavremenijeg mosta u ulici Kralja Petra, u centru grada. Rok izgradnje za ova dva mosta je 12 meseci.” kaže Saša Ružić koordinator ovog projekta.

član Opštinskog veća, i koordinator projekta izgradnje mostova, Saša Ružić

Paralelno sa dva drumska će se graditi i 4 pešačka mosta, dva plus dva, a vrednost pešačkih mostova je 1,8 miliinq evra.
Nakon izgradnje navedenih mostova, očekuje se potpisivanje ugovora za drumski most kod fabrike “Čokolend”. Širina mostova biće oko 12 metara.

“Tim projektom bi se zaokružila celokupna slika odbrane od poplava sa pređašnjim projektom koji je finansirala Evrropska unija i Austrijska razvojna agencija (ADA) u vrednosti od 4,2 miliona evra. U tom projektu je bilo uključeno sanacija rečnog korita Crnice, zaštitna ograda za odbranu od poplava kao i 4 bujične pregrade u slivu reka Crnice i Grze.” naglašava Saša Ružić

Ukupna dužina korita reke Crnice koja je sanirana je 11 kilometara. Završetkom ova 2 projekta vrednost donacije što Evropske unije, što Švajcarske, premašuje 10 miliona evra.

“Paraćin je dobio najsavremeniju odbranu od poplava u ovim delu Evrope, i građani opštine su potpuno zaštićeni od velikih stogodisnjih voda. Veliko hvala Švajcarskoj konfederaciji što je imala sluha za opštinu Paraćin i donirala velika finansijska sredstva, kao i Evropskoj uniji.
Izgradnjom novih drumskih mostova koji će izgledati velelepno, Paraćin će da dobije još jedan vizeulni brend po kome će biti prepoznatljiv.” zaključuje Ružić.

Pored Saše Ružića na ovom projektu su radili i načelnica Uprave za investicije, Sanja Popović i radnik ove uprave Vlada Janković, uz stalne konsultacije sa predsednikom opštine Vladimirom Milićevićem.

Zašto se ruše stari mostovi a izgradjuju novi?
“Javno preduzeće “Srbija vode” je donelo odluku da stari mostovi moraju da budu uklonjeni, jer nemaju odgovarajuću visinu, i propusnu moć, što je bilo fatalno za građane Paraćina u poplavama koje su nas zadesile 2014. godine.” kaže Saša Ružić.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
2
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
7
love
lol lol
2
lol
omg omg
2
omg
win win
2
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format