MILANOVIĆ: Digitalizacijom Opštine Svilajnac počinje novo doba u opštinskoj upravi


Projekat digitalizacije opština Svilajnac predstavila je zvanično javnosti i od danas je na sajtu opštine Svilajnac 10 usluga iz raznih domena rada opštiske uprave dostupno svim građanima.

Digitalizacijom opštinskih usluga olakšan je način pribavljanja dokumenata, a građani mogu bez dolaska na šalter da ostvare svoje pravo i koriste usluge opštinske uprave iz svog doma.

„Digitalizovanjem 10 usluga počelo je novo doba u radu uprave. To je proces koji stvara i jedan novi sistem vrednosti, gde će digitalizacija biti zamena za šaltere. Ovim će ljudi lakše dolaziti do svojih dokumenata, štedeće se vreme i rad uprave biće ekonomičniji i efikasniji“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, na svečanom događaju povodom pokretanja nove usluge kojem su prisustvovali predstavnici korporacije Orakl kao i predstavnici 30 lokalnih samouprava.

Projektom digitalizacije Opština Svilajnac omogućila je pokretanje 10 procedura iz različitih oblasti rada opštinske uprave – jednokratne pomoći za rođenje deteta i nagrade studentima, zahteva i dozvola vezanih za iznajmljivanje i rad na javnim gradskim površinama, uverenja o lokaciji i o starosti objekta, kao i o prosečnim primanjima po članu domaćinstva i zahteva za izlazak inspekcije.

Digitalizacija Opštine Svilajnac realizovana je u saradnji sa korporacijom Oracle:
„Digitalizacija opštinskih usluga kroz uvođenje digitalnih rešenja, sprovodi se sa ciljem da usluge budu pristupačnije, transparentnije i na efikasniji način dostupne građanima. Uvođenjem novih aplikativnih gotovih rešenja u Cloud-u svi građani imaće priliku da iskoriste prednosti modernizovane i efikasne opštinske uprave, te da isključe proces stajanja u redovima, a posao je samim tim olakšan i zaposlenima u opštinskoj upravi. Ovim je opština Svilajnac postala prva digitalna opština u Srbiji“ – izjavila je Jovana Vidaković, Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih rešenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle.

Sve što je potrebno da građani urade jeste da pokrenu uslugu na sajtu Opštine Svilajnac, popune formu zahteva i prilože neophodnu dokumentaciju, nakon čega dobijaju personalnu identifikaciju pomoću koje mogu da prate status realizacije zahteva. Traženo rešenje, nakon završetka procesa, stiže korisniku u eSanduče.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format