Adaptacija OŠ “Radoje Domanović” ulazi u drugu fazu, preko leta radovi u još 4 škole


Tokom predstojećeg letnjeg raspusta u četiri seoske škola u opštini Paraćin, biće obavljeni različiti radovi koji se tiču grejanja, adaptacije i rekonstrukcije, za koje su, iz različitih izvora opštini Paraćin odobreni projekti u vrednosti od oko 16 miliona dinara.

Najveći projekat, kompletna rekonstrukcija škole “Radoje Domanović” sa dogradnjom, koji vredi preko 345 miliona dinara, već je ušao u drugu fazu radova. Prva faza demontažnih pripremnih radova unutar objekta škole je gotova, namešteni su prozori i počinju elektroinstalacioni i mašinski radovi, koji uključuju sprovođenje električnih i ostalih kablova, postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cevi, kao i gasnih cevi i radijatora i instaliranje potrebnih priljučaka. Paralelno sa instalacionim radovima unutar objekta, u pripremi su radovi na fasadi i postavljanje izolacije kamenom vunom, kao i zemljani radovi u dvorištu i na igralištu, gde je planirano uređenje parka i sportskih terena. Škola “Radoje Domanović” ima najveći dvorišni i igrališni prostor, za koji se očekuje da će nakon uređenja biti najlepši i najfunkcionalniji.

Pored projekta rekonstrukcije škole “Radoje Domanović”, lokalna samouprava je od tri ministarstva dobila sredstva u ukupnom iznosu od preko 16 miliona dinara, za uvođenje grejanja na gas u školama u Glavici i Donjoj Mutnici, gde će biti rađena i adaptacija mokrih čvorova, za popravke u školi u Potočcu, kao i za sanaciju krova iznad fiskulturne sale i škole u Bošnjanu, sa zamenom krovnog pokrivača i krečenjem gornjeg sprata škole. Ovi poslovi su u različitim fazama pripreme – ugovor sa Ministarstvom pravde za dva projekta potpisan je danas, ostali projekti su u fazi pripreme ili objavljivanja tendera. Radovi će biti izvedeni tokom školskog raspusta, kako bi nova školska godina započela u boljem uslovima za boravak i rad. Obimni poslovi u školi “Radoje Domanović” potrajaće, međutim, do kraja kalendarske godine i za sada se odvijaju predviđenom dinamikom, a sva javna preduzeća i službe sarađuju u rešavanju pitanja i zahteva posla koji se pojavljuju na terenu, prilikom zemljanih i instalacionih radova.

IZVOR: Opština Paraćin


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format