U SVILAJNCU ODRŽAN DRUGI REGIONALNI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA


Proteklog vikenda građani iz gotovo svih gradova u regionu posetili su veliki regionalni Sajam zapošljavanja u Svilajncu, na kome je preko 20 kompanija i firmi potraživalo više od 350 radnika.

Osim toga, Opština Svilajnac i projekat „Znanjem do posla“, kao partnerstvo vlada – Švajcarske i Srbije, danas su u okviru Regionalnog sajma zapošljavanja potpisali Sporazum o saradnji, kojim će se omogućiti lakše zapošljavanje mladih. Cilj je da se kroz organizaciju obuka na radnom mestu kod poslodavaca sa područja Svilajnca poveća zaposlenost, a da mladi učenjem kroz rad, steknu neophodna znanja i veštine da brže i lakše nađu posao.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je i otvorio Sajam zapošljavanja, istakao je prilikom potpisivanja sporazuma da je ovo poseban dan za mlade ljude iz ove i okolnih opština:
“Zahvaljujući ovom projektu srpsko-švajcarke vlade, mladi ljudi dobijaju šansu da kroz obuku u lokalnim kompanijama steknu dragocena znanja, veštine i iskustva koja će im olakšati put do posla, omogućiti dokvalifikaciju ili prekvalifikaciju. Očekujem da se kompanije uključe u ovaj projekat, a da mladi ljudi, nakon završene obuke nađu svoja radna mesta baš u Svilajncu. Osim toga, na Sajmu zapošljavanja imamo preko 20 kompanija i firmi koje nude više od 350 slobodnih radnih mesta i to najrazličitijih oblasti i zanimanja, što je dokaz razvijenosti svilajnačke privrede.”
Za sprovođenje ovog projekta na teritoriji Opštine Svilajnac opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara za obuku do 200 mladih kod lokalnih poslodavaca pri čemu nosilac projekta obezbeđuje finansijska sredstva u iznosu od 18.000.000 dinara, a Opština Svilajnac u iznosu od 2.000.000 dinara;


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format