Nezavisni sindikat policije: Apelujemo na nadležne državne organe, da najstrožije kažnjavaju napade na policajce


SAOPŠTENJE NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE:

Dana 08.05.2022 godine u 18.20 časova policijski službenici PS Paraćin pokušali su da zaustave vozilo kojim je upravljalo lice A.M.(19) iz Paraćina zbog nasilničke vožnje ali se lice oglušio o naređenje policijskih službenika da zaustavi svoje putničko vozilo i dalo u bekstvo, a zatim putničkim vozilom kojim je upravljao u ul.Savskoj u Paraćinu u naselju „Novo selo“ udara u betonsku ogradu jednog dvorišta, pritom je oštećujuje i putničkim vozilom nastavlja dalje kretanje.

U trenutku kada je patrola sa uključenim svetlosnim i zvučnim signalima stigla do oštećene betonske ograde, veća grupa lica romske nacionalnosti je izšla iz dvorišta na kom je oštećena betonska ograda, kao i iz susednih dvorišta u neposrednoj blizini i fizički zaprečila put i na taj način onemogućila dalje kretanje službenog vozila policije.

Grupa lica koja se nalazila iza službenog vozila počinje da rukama i nogama udara i šutira u oba zadnja vrata i zadnji deo službenog vozila.

Nakon toga lice D.Đ.(20) iz Paraćina, prilazi pol. službeniku M.T. i upućuje mu više puta pretnju rečima: „da će ga ubiti na licu mesta“, otvara vrata službenog automobila i počinje da vuče polcijskog slzžbenika M.T. za levu ruku kako bi ga izvukao iz službenog auta, za to vreme lice D.Đ.(33) iz Paraćina prilazi policijskom službeniku D.P. i upućuje više psovki pretnji ubistvom oba policijska službenika i u jednom trenutku pljuje policijskog službenika D.P. po rukama i košulji. Ostala lica svo vreme psuju i vređaju policijske službenike i nogama šutiraju službeno vozilo.
D.Đ (33) u jednom trenutku sa obe ruke snažno udara u haubu službenog vozila, isto oštećuje tako što je na haubi napravio ulubljenje.

Dana 09.05.2022 godine protiv lica D.Đ(20) i D.Đ(33) podneta je krivična prijava za krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl.323 st.3 a u vezi st.1 KZ i krivično delo Uništenje i oštećenje tuđe stvari u saizvršilaštvu iz čl.212 st.1 a u vezi čl.33 KZ i određeno zadržavanje do 48sati.

Navedena lica su priznala krivicu i postigla sporazum sa OJT Paraćin i osuđena na kaznu zatvora od 1 (jedne) godine za krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl.323 st.3 a u vezi st.1 KZ i novčanu kaznu od po 50.000,00 dinara za krivično delo Uništenje i oštećenje tuđe stvari u saizvršilaštvu iz čl.212 st.1 a u vezi čl.33 KZ.

Nezavisni sindikat policije još jednom apeluje na nadležno tužilaštvo i ostale državne organe, da najbrže procesuiraju i najstrožije kažnjavaju napade na policijske službenike.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
2
geeky
love love
3
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format