Delegacija od 20 ambasadora država članica EU, posetila Svilajnac


Diplomatska delegacija od 20 ambasadora država članica EU, na čelu sa Šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, posetila je Svilajnac i tom prilikom obišla najvažnije projekte koje je finansirala Evrospka unija:


“Evropska unija je u infrastrukturu Svilajnca od 2014. godine uložila 15 miliona evra, pa je Svilajnac dobar primer kako Evropska unija i Srbija mogu da stvore dobre uslove za lokalni razvoj” – ocenio je Emanuele Žiofre, šef delegacije EU u Srbiji.

Delegacija je obišla Prirodnjački centar Srbije u koji je EU uložila 6,5 miliona evra, i prisustvovala koncertu KUD “Kušiljevo” u Domu kulture u Kušiljevu, u čiju je rekonstrukciju EU, preko projekta EU PRO, uložila 150 hiljada evra, a opština Svilajnac oko 35 hiljada evra:



“Ovo je priča o uspehu, koja pokazuje da ukoliko svi zajedno radimo, EU, države članice, opštine i Vlada Srbije, možemo puno toga da postignemo. Sarađujemo u raznim sektorima, poput socijalnog, u okviru koga se grade stambeni objekti za osobe kojima je neophodno, u oblasti obrazovanja, za šta je najbolji primer Prirodnjački centar Srbije, kao i u oblasti kulture, ali i ekonomije, u okviru koje se izrađuju pristupni centri za industrijske zone. Sve što je urađeno korisno je za stanovništvo, a istovremeno je privuklo druge investicije, jer kad govorimo o EU, nije reč samo o Evropskoj komisiji, već postoje i bilateralni projekti država članica, a bitan je i privatan sektor, koji je odlučio da je ovo dobro mesto za razvoj njihovog poslovanja” – dodao je Žiofre.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da opštinu Svilajnac nikada nije posetila ovako velika delegacija stranih diplomata, što je veliko priznanje za opštinu Svilajnac:
“Danas smo na terenu pokazali šta smo to radili prethodnih godina i napomenuo bih da nije bilo Evrospke unije sigurno ne bismo uspeli da se ovako uspešno oporavimo od katastrofalnih poplava 2014. godine, a i mnogi drugi projekti, kao što su regulacija Resave, rekonstrukcija škola, izgradnja stanova sa socijalno stanovanje, razvoj infrastrukture, ne bi bili realizovani bez njihove podrške. Mnoge fabrike iz Evropske unije posluju u Svilajncu i u tom pravcu nastavićemo našu saradnju. Zahvaljujem Evropskoj uniji što Svilajnac prepoznaje kao dobrog partnera.”


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format