SVEČANO OTVOREN STARTAP CENTAR OPŠTINE SVILAJNAC


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas opštinu Svilajnac i ovom prilikom zvanično otvorio Regionalni inovacioni startap centar, kojei je ovo ministarstvo ppdržalo sa 46 miliona dinara.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je protokol o saradnji sa direktorom firme “Gemini Software“, koja je iz oblasti informatičkih tehnologija i prvi je stanar startap centra:

“Zahvaljujem Ministarstvu za inovacije i tehnološki razvoj koji su finansirali projekat osnivanja i uređenja Regionalnog inovacionog startap centra opštine Svilajnac i time nam proširili vidike da mi kao manja opština možemo da razvijamo i implementiramo inovacione tehnologije na jedan moderan način. Omogućavamo firmama i pojedincima da započnu i razvijaju svoje biznise iz oblasti inovacija i novih tehnologija, a sa druge strane ovaj centar služiće i za edukacije i radionice iz raznih savremenih i razvojnih oblasti“ – izjavio je Milanović.

Ministar Popović rekao je da su Vlada Republike Srbije i Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržali ovaj projekat sa 46 miliona dinara:
“Svi oni koje žele da se bave inovacionim tehnologijama ili da steknu nova znanja iz ovih oblasti moći će da u ovom startap centru dobiju svu logističku podršku opštine Svilajnac. Svilajnac je od danas upisan na mapu inovacionih centara u ovom delu Evrope i biće odmah uključen u integrisani sistem 25 startap centara u Srbiji zajedno sa četiri naučno-tehnološka parka. Vrlo je važno da mladi inženjeri ili srednjoškolci, koji imaju inovativne ideje koje žele da pretvore u rezultat, imaju ovakav startap centar, koji im pruža finansijsku, edukativnu i mentorsku podršku.” neveo je Popović.

Regionalni inovacioni startap centar smešten je u renoviranom delu zgrade opštine Svilajnac, moderno je opremljen i pruža svojim korisnicima svu neophodnu tehničku i tehnološku podršku.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format