Nema Paraćinaca na poslaničkim listama najvećih opozicionih stranaka


Iako je Paraćin posle Jagodine najveća opština u Pomoravskom okrugu, najjače opozicione grupacije okupljene oko Dragana Đilasa na listi “Ujedinjeni za pobedu Srbije” i Nebojše Zelenovića na listi “Moramo” nemaju ni jednog kandidata na poslaničkoj listi iz Paraćina. Na listi ovih predizbornih koalicija ima kandidata iz Jagodine, Ćuprije, Despotovca, ali Paraćinaca nema, iako je Paraćin do pre 2 godine bio jedna od retkih opozicionih opština u Srbiji.

Na štandovima koalicije okupljene oko lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, u poslednjih nekoliko nedelja viđeni su lokalni opozicioni lideri koji su na lokalnim izborima 2020. godine osvojili 19 odbornika i blizi 10.000 glasova građana opštine Paraćin, ali niko od njih nije na listi ove koalicije, čiju okosnicu čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka.

Sa druge strane imamo koaliciju “Moramo” čiji je nosilac liste lider stranke “Zajedno za Srbiju” Nebojša Zelenović, a koju u Paraćinu vodi, Vesna Parezanović, koja u Skupštini opštine Paraćin ima svoju odborničku grupu, koja se nakon lokalnih izbora odvojila od Saše Paunovića. Ovaj rascep je objašnjen kao potez za bolje delovanje u lokalnom parlamentu, a nakon toga je napravljen i “Paraćinski savez slobodnih gradova” gde su sporazum potpisale Demokratska stranka, Zajedno za Srbiju, GG “Sigurno napred – Saša Paunović” i pokret “Svi za Paraćin”.

Stranke tog saveza danas nisu na istim poslaničkim listama za parlamentarne izbore. Vesna Parezanović će zastupati politiku koalicije “Moramo” koju predvodi Nebojša Zelenović, dok će Saša Paunović koji se nakon lokalnih izbora vratio u Demokratsku stranku biti deo grupacije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” koju predvodi Marinika Tepić.

Da podsetimo da su se u poslednjih nekoliko meseci dogodili potresi na paraćnskoj opozicinoj političkoj sceni, prvo je podne ostavku mladi lokalni opozicioni lider Nemanja Jovanović poznat po svojim burnim kritikama upućenim na račun Srpske napredne stranke, a na njegovo mesto postavljen Velimir Milojković, nakon čega se ekipa okupljena oko Jovanovića isčlanila iz stranke, dok je Narodna stranka, Vuka Jeremića promenila sa mesta predsednika opštinskog odbora univerzitetskog profesora, dr Predraga Jašovića, i uvela povereništvo koje danas zastupa diplomirani ekonomista Iva Mitić.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
1
lol
omg omg
2
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format