Opština i Vlada Srbije na pragu realizacije velike strane investicije u Paraćinu


Infrastrukturno i komunalno opremanje Industrijske zone Zmič, završetak davno započetih projekata rekonstrukcije Opšte bolnice i OŠ “Radoje Domanović”, kao i pripreme za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda neki su od najvažnijih dogovora sa sastanka koji se pre godinu dana održao u Paraćinu između predsednika opštine Vladimira Milićevića i premijerke Srbije Ane Brnabić.

Ana Brnabić i Vladimir Milićević početkom prošle godine u industrijskoj zoni

Godinu dana nakon istorijske radne posete opštini Paraćin jednog predsednika Vlade Srbije sa ministrima infrastrukture i lokalne samouprave, Vladimir Milićević je juče ponovo primljen na najvišem nivou u zgradi Vlade Srbije. Po informacijama koje ima Portal035 juče je u Vladi Srbije na sastanku između predsednika opštine Paraćin Milićevića i premijerke Brnabić dogovoreno rešavanje komasacije u Donjem Vidovu i problema sa eletrifikacijom njiva u Striži, kao i potpuna rekonstrukcija Kajmakčalanske ulice u Dankovu, ali ono što Paraćince najviše interesuje to su nova radna mesta, a opština Paraćin je uz pomoć Vlade Republike Srbije na pragu dovođenja jednog velikog investitora, a u pregovorima za još 4 investicije koje će zaposliti više stotina Paraćinaca.

“Opština Paraćin je aktivno radila na dovođenju ozbiljnih investitora. Uz podršku Vlade Republike Srbije, Razvojne agencije Srbije, na pragu smo dovođenja velikog investitora u našoj industrijskoj zoni, i u pregovorima sa još 4 strana investitora. Opština Paraćin radi i na proširenju prostora industrijske zone “Zmič”. kaže za Portal035 predsednik opštine Vladimir Milićević.

Milićević sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sisevcu jula 2021. godine

Da podsetimo da je projekat od apsolutnog prioriteta za opštinu Paraćin bila potpuna rekonstrukcija Osnovne škole “Radoje Domanović” o čemu je bilo reči na sastanku prošle godine, i taj projekat vredan preko 2 miliona evra je upravo. krenuo da se realizuje Ulaganje u puteve i infrastrukturu na teritoriji opštine Paraćin, takođe je bila tema pre godinu dana na sastanku u Paraćinu, kome je pored Milićevića i premijerke Brnabić prisustvovao i ministar Tomislav Momirović koji je tada rekao da će u bliskoj budućnosti krenuti izgradnja puteva ka paraćinskim izletištima Sisevac i Grza, kao i drugi lokalni i regionalni putevi. Nedugo posle premijerke Brnabić i ministra Momirovića, u poseti opštini Paraćin u izletištu Sisevac, i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je potencirao slične prioritete. Iako su mnogi bili skeptični, ubrzo nakon toga su krenuli radovi na regiinalnom putu Paraćin – Drenovac, kao i putu ka izletištu Sisevac, koji su skoro svi akteri na paraćinskoj političkoj sceni obećavali decenijama unazad u svakoj izbornoj kampanji.

FOTO: I. Rakić/Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format