Dva Paraćinca predstavljaju Srbiju na Zimskim OI u Pekingu


Zimske olimpijske igre zvanično su danas otvorene svečanom ceremonijom i defileom sportista na Nacionalnom stadionu “Ptičje gnezdo” u Pekingu. Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu predstavljaju takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i skijaš sa prebivalištem u Paraćinu Marko Vukićević, koji je nosio zastavu Srbije tokom defilea sportista.

Miloš Tomić

Trener našeg olimpijca je proslavljeni Paraćinski sportista i nekadašnji najbolji skijaš Savezne Republike Jugoslavije, Miloš Tomić kome su ovo treće Olimpijske igre u ulozi trenera, koji za Portal035 prenosi impresije iz Pekinga:

“U dvorani u kojoj se igra hokej čekali smo ceremoniju otvaranja koja je bila na čuvenom stadionu “Ptičje gnezdo” gde su otvorene i letnje OI 2008. godine. Biću deo svečanog defilea povodom otvaranja olimpijade sa Markom Vukićevićem, našim najboljim skijašem koga teniran skoro 10 godina.” kaže Tomić za Portal035 i dodaje:

“Kuriozitet je da Paraćin nema na OI samo jednog predstavnika (mene) već je i Markova adresa u Srbiji u Paraćinu pa možemo da kažemo da ćemo nas dvojica reprezentovati grad na Crnici, nanajvećoj sportskoj smotri na svetu.”

Miloš Tomić se osvrnuo i na takmičarski deo na Olimpijskim igrama:

“Na žalost, na vrhunski rezultat ne računamo jer je pre 2 godine Marko doživeo tešku povredu i pauzirao je sve do sad, ali je dobro da je tu i da se vratio. Plan koji smo imali za Kinu, plasman u prvih 10 u spustu, ostavljamo za sledeće OI u Kortini. Marko se takmiči u nedelju u disciplini spust, a u utorak u super veleslalomu.” naglašava Tomić.

Ulazak srpskih olimpijaca na stadion “Ptičije gnezdo” u Pekingu

Da podsetimo da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pekingu prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara:
“Našu Srbiju predstavljaju takmičari u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević. Svu sreću im želim na Zimskim olimpijskim igrama“, napisao je Vučić u objavi na svom Instagram profilu.

FOTO/VIDEO: M. Tomić/Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format