OSNOVANA SRPSKA LEVICA: Radnici danas ne mogu da žive od svog rada


Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora DS-a, Radoslav Milojičić – Kena izabran je za predsednika stranke Srpska levica.

Kako piše Blic, Komunistička partija, čiji je predsednik bio Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, promenila je na kongresu održanom prethodnog vikenda naziv u Srpska levica, a potom je za predsednika predložen i izabran Milojičić.

Milojičić kaže da će izaći na sve izbore, ali da će u narednim danima definisati u kom formatu. Još nije definisano hoće li Srpska levica imati svog predsedničkog kandidata ili će podržati nekog drugog. On navodi da Srpska levica ima organizaciju u 40 opština i gradova, od Surdulice do Subotice, i da će u narednim danima izaći sa timom, potpredsednicima, predsednikom izvršnog odbora i predstvnicima devet regiona.

“Pravimo stranku od temelja ka krovu, a ne samo krov, kako to obično biva sa partijama kod nas.” – ističe Milojičić.

On ističe da će Srpska levica razgovarati sa svim političkim organizacijama koje su protiv režima Srpske napredne stranke, ali da im tema nisu partije, već ljudi.

“Naš cilj je podizanje ozbiljne političke organizacije koja trenutno ne postoji unutar cele opozicije. Mi to znamo da radimo operativno i pokušaćemo da damo doprinos rušenju režima .” naglašava, Radoslav Milojičić Kena i dodaje:

“Građani Srbije, običan narod od čistačice do profesora ne mogu danas da žive od svog rada i plate koju zarađuju. Ni čistačica ni profesor nemaju dovoljno novca u novčaniku, dovoljno goriva u rezervoaru, niti hrane u frižideru. Srpska levica je partija koja će se baviti običnim ljudima, narodom – navodi Milojičić za Blic, i dodaje:ć

“Postoji dogovor tajkuna i političara gde vlasnici firmi imaju milionske vozne parkove, a radnici im rade za 33.000 dinara. Srpska levica se zalaže za to da minimalac bude 50.000 dinara, a najmanja penzija 30.000 – zaključuje Milojičić.

Radoslav Milojičić, je rođen 1984. godina u Smederevskoj Palanci, živi u selu Glibovac u tradicionalnoj srpskoj porodici koja se bavi poljoprivredom. Od 2012. do 2016. bio je predsednik opštine Smederevska Palanka, a nakon toga i narodni poslanik, u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Otac je dvoje dece, i kapiten fudbalskog kluba u svom rodnom selu.

What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format