Oko 600 trkača učestvovalo je na Svilajnačkom polumaratonu i Trci zadovoljstva


Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona, na kome je i oborio dosadašnji rekord staze i 21 km istrčao za 1:08:50.
Pobednički pehar i nagradu od 20.000 dinara za obaranje rekorda uručila mu je zamenik predsednika opštine Dragana Radević:

“Oko 600 trkača ukupno učestvovalo je na Svilajnačkom polumaratonu i Trci zadovoljstva u kojoj je najviše bilo naših sugrađana. Bilo je trkača iz cele Srbije, ali i inostarnstva, neki od njih imaju zaista zavidne rezultate , što samo potvrđuje da je Svilajnački maraton jedna priznata sportska manifestacija sa velikim potencijalom. Za to je zaslužna i dobra organizacija, kao i dobra staza, a Svilajnčani su se ponovo pokazali kao dobri domaćini koji neguju prave sportske vrednosti“ – izjavila je ona.
Kipruto je rekao da mu se staza veoma dopala, kao i Svilajnac i atmosfera koja je vladala tokom polumaratona.
Olivera Jevtić, jedna od najboljih maratonki Evrope svih vremena i učesnica na pet Olimpijadi, ove godine bila je zvanični promoter Svilajnačkog polumaratona:


“Imala sam priliku da obiđem celu stazu i moram reći da je odlična za trčanje. Ove godine sam gost i promoter, a sledeće godine planiram i da učestvujem u trci. Svilajnčani su sjajni domaćini i sigurno ćemo se videti ponovo“ – izjavila je Olivera Jevtić na otvaranju manifestacije.
Drugoplasirani polumaratonac bio je Velimir Bojović, a treće mesto osvojio je Novica Stojanović. U ženskoj konkurenciji prva dama koja je istrčala polumaraton za 1:49:26 je Marijana Šljivić iz Paraćina, drugo mesto osvojila je Ana Marković iz AK „Duge staze“ Svilajnac, a treće mesto zauzela je Milena Mandić.
Najbrže u trci zadovoljstva na 5 km, u ženskoj kategoriji bile su Jelena Vatković, Miljana Tujkić i trećeplasirana Teodora Radosavljević, a u muškoj pobednik je Uroš Maksimović, drugoplasirani je Miloš Veganović, a trećeplasirani Andrej Savić. Članovi atletskog kluba “Duge staze” bili su najbolji u štafetnoj trci, koja je ove godine po prvi put održana na Svilajnačkom polumaratonu, drugo mesto zauzela je ekipa „Štafeta mladosti“, a treće AK Topličanin Pks Balkan miks.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format