Čovek koji je za 40 godina službe, promenio 4 pravna sistema, i 7 predsednika opštine


Diplomirani pravnik Radomir Živković, gotovo ceo svoj radni vek je proveo u zgradi opštine, punih 40 godina, na najodgovornijim zadacima, od inspektora rada, načelnika inspekcija, sekretara Skupštine, pa do načelnika urbanizma.

Za svoj radni vek promenio je 4 pravna sistema, i čak 7 predsednika opštine.

“Svaki od njih je imao svoj sistem rada, neku svoju viziju, gde si morao da se prilagođavaš, ali ne da ih slepo slušaš, već samo da od njih tražiš da se sprovodi zakon.”

Živković od svih predsednika opštine sa kojima je radio, posebno ističe Toplicu Nedeljkovića.

“Nedeljković je strogo definisao zadatke, i sa njim se najbolje radilo, a najteže sam prolazio sa mojim zemljakom Milovanovićem, jer kroz iskustvo sam shvatio, da kada si u državnoj upravi, sve što si bliži sa rukovodstvom, to je sve lošije po tebe.”

Najteži trenuci u radnom veku su mu bili posle oktobarskih promena 2000. godine.

“Posle oktobarske revolucije, bio sam neraspoređen, i onda mi je nova vlast predložila da budem portir, uz obrazloženje, gde su mi jasno i glasno rekli, najstručniji si, najviše znaš, i možeš da upućuješ stranke gde treba da ostvare svoja prava. Tome se usprotivio tadašnji sekretar Dragan Davidović, koji je rekao da vlast ne sme da se sprda sa ljudima, i da potcenjuje one najstručnije.”

Nakon penzionisanja Radomir Živković se ponovo vraća u opštinu gde je pozvan da preuzme opštinsku Stambenu agenciju, neznajući u kakvom se stanju u tom trenutku nalazila ova ustanova.

Radomir Žvković

“Brzo sam se pokajao jel je agencija bila protočni bojler, i za kadrove i za finansije. Morao sam da nađem mlade ljude koji hoće da rade, i tako smo za nepune 3 godine stabilizovali agenciju. Obučeno je šestoro mladih ljudi različitog profila zanimanja,a radom i zalaganjem posebno su se istakli Tamara Dimitrijević, Tomislav Cvetković i Aleksandar Stevanović.” naglašava Živković.

Živković je dobitnik nekolilo priznanja za svoj dugogodišnji rad, od SSRN, sindikata, a najdraže odlikovanje mu je od Eparhije Braničevske, gde je odlikovan ordenom Apostola svetog Luke. za uspešnu saradnju sa crkvenom opštinom, gde su legalizovani svi crkveni objekti na teritoriji opštine Paraćin, gde postoji 34 crkava i manastira.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
2
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format