Udruženje “Odbranimo Grzu” na protestu protiv zagađenja vazduha


Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u nedelju u Beogradu na drugom protestu za bezopasan vazduh, kako bi upozorili na veliko zagađenje vazduha u zemlji. Skup je organizovala neformalna ekološka organizacija “Eko straža”, a podrška je stigla iz svih delova Srbije od ekoloških organizacija i nezadovoljnih građana.

Osim nezadovoljnih Beograđana skupu su se priključile ekološke organizacije iz cele Srbije, a među njima i paraćinsko udruženje “Odbranimo Grzu” koje je jedno od retkih u Srbiji koje iza sebe ima egzaktne rezultate.

Zoran Kojadinović iz udruženja građana “Odbranimo Grzu” za Portal035 kaže da je ovo udruženje podrška svim udruženjima koja se iz dana u dan bore sa novim izazovima iz oblasti ekologije.

“Ekološka pitanja su primarna našem udruženju. Mnogi nas zovu kako bi im preneli iskustva u borbi protiv MHE. GG Odbranimo Grzu ima prvu oborenu važeću građevinsku dozvolu u Srbiji, i to je do sada nezabeležen rezultat na ovom polju delovanja.” kaže Kojadinović i dodaje:

“Sada smo akcenat naših aktivnosti stavili na zagađenje u vazduhu koje se u ovoj godini udvostručilo. PM10 čestice su kod nas u opštini posle Bora najintenzivnije. A grejna sezona tek predstoji. Jedan od razloga našeg učešća na velikom protestu u Beogradu je bas zagađen vazduh.”

Kojadinović je dalje naglasio da izražava zabrinutost da neka udruženja koje se bave ekologijom, nisu dobronamerna i da im nije cilj borba za ekologiju, već prikupljanje političkih poena.

“Mi iz “Odbranimo Grzu” nismo kao neki neodgovorni pojedinci, koji se predstavljaju kao ekološka udruženja u Paraćinu, a finansiraju se kroz projekte najvećeg zagađivača u opštini Paraćin.” konstatovao je Zoran Kojadinović i dodao da će o ovoj temi građani Paraćina u narednom periodu biti detaljnije informisani.

Članovi udruženja “Odbranimo Grzu” u prvim redovima na protestu u Beogradu

FOTO: UG “Odbranimo Grzu


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format