Veliki koncert ALEKSANDRA PETROVIĆA 2. avgusta u centru Paraćina


Na platou u centru Paraćina, 2. avgusta, u organizaciji Doma omladine, i pod pokroviteljstvom opštine Paraćin, nastupiće poznati paraćinski pevač Aleksandar Petrović. Ovo je prvi veliki koncert poznatog pevača u svom rodnom gradu.

“Nama je velika čast i zadovoljstvo što ćemo ugostiti po prvi put našeg Paraćinca, koji je jedan od najpoznatijih beogradskih klupskih pevača. Izuzetno me raduje što smo omogućili Aleksandru Petroviću da prvi put nastupa na jednom velikom koncertu u svom Paraćinu. Ideja Doma omladine je da promovišemo naše ljude, koji su uspešni u svakoj sferi života, i da aktivnosti ove institucije ne budu više elitističke, već dostupne za sve građane opštine Paraćin. Mislim da su građani Paraćina te naše aktivnosti prepoznali, što potvrđuje ogromna posećenost svih manifestacija u organizaciji Doma omladine.” kaže za Portal035 direktorka Doma omladine Jelena Vidosavljević.

Aleksandar Petrović je svoj muzički put započeo u nižoj muzičkoj školi ’’Milenko Živković’’, na odseku – klavir pod vođstvom profesorke Gordane Radaković u rodnom Paraćinu. Svoje talente je proširio i na solo pevanje koje je pohađao u klasi profesorke Irine Milošević. Gimnazijsko obrazovanje je stekao u Paraćinskoj gimnaziji – na matematičkom smeru a kulminaciju muzičkog razvoja je postigao upisivanjem Akademije Umetnosti u Beogradu, smer snimanje i obrada zvuka.

Tokom godina učestvovao je na mnogim državnim i međunarodnim takmičenja kako iz klavira tako i iz horskog pevanja, oba sa zapaženim rezultatima.
2000.god. ulazi u profesionalni muzički svet svirkama širom Srbije na raznovrsnim javnim i privatnim okupljanjima, a od 2006.god. ozbiljno nastupa širom sveta i Evrope (Švajcarska, Nemačka, Austrija, Švedska, Belgija, Holandija, Australija, Kanada), kao samostalni pevač i pratilac poznatih estradnih umetnika.
Posebno možemo istaći njegovo odabiranje od strane republike Srbije da kao deo posebne muzičke ekipe nastupa pred tadašnjim predsednikom Libije, Muamerom Gadafijem.
Prvu samostalnu pesmu ’’Sve Me Boli’’, snimio je 2010.god. za koju je melodiju radio u saradnji sa Zoranom Matićem i aranžman sa Markom Cvetkovićem. Na koncertu grupe ’’Beogradski Sindikat’’ u Kombank Areni 2012.god. bio je specijalni gost za pesmu ’’Svedok Saradnik’’, kao pevač i klavijaturista.


Prvi spot za pesmu ’’Sve Me Boli’’ urađen je 2013.god. u režiji Dejana Milićevića. Drugu samostalnu pesmu ’’Očigledno’’ snimio je 2013.god. po tekstu Jovane Radosavljević, melodiji Ane Kokić i aranžmanu Peđe Blizanca. Pesma je zvanično promovisana za Aleksandrov 28. rodjendan.
Prihvata poziv kolege Šabana Šaulića da bude gost i otvori njegov jubilarni koncert povodom 50 godina karijere koji je održan u Beogradskoj Areni 06.10.2018. govorom uz otpevane 4 njegove pesme ’’Meni je s’tobom sreća obećana’’, ’’Sve sam s’tobom izgubio’’, ’’Ako me tražiš u nekom drugom’’ i ’’Ti si lek za moju dušu’’

Acko Petrović je kao gost, otvorio jubilarni koncert Šabana Šaulića povodom 50 godina karijere

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
1
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
6
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format