Aleksandar Grković dao ostavku na odbornički mandat u Jagodini


Odbornik izabran na listi “Bunt – Prava Jagodina” Aleksandar Grkovć, koji je i jedan od lidera opozicije u Jagodini, objavio je da daje ostavku na odborničko mesto u Skupštini grada Jagodine, i da se povlači iz politike. Grković je na svom youtube kanalu između ostalog rekao da je umoran od politike.

Grković je dugogodišnji opozicioni političar iz Jagodine. Bio je visoki funkcioner Demokratske stranke u Jagodini i Pomoravlju u periodu 2004-2013. godina, iz koje istupa 2013.godine. 2016. godine kao lider Saveza za bolju Jagodinu i kandidat za gradonačelnika zauzima treće mesto na lokalnim izborima u Jagodini odmah iza Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke. 2020. godine kao deo široke koalicije pod nazivom Prava Jagodina osvaja drugo mesto i odbornički mandat kako kaže iz trećeg pokušaja.
Grković je i dugogodišnji NVO aktivista. 2004. godine bio je najuspešniji regionalni koordinator velikog nacionalnog projekta „Jačanje NVO sektora u u južnoj i jugoistočnoj Srbiji koji je finansirala Evropska komisija. Danas se bavi pisanjem projekata iz različitih NVO oblasti, i aktivni je saradnik “Portala 035”.
Jedno vreme radio je i kao novinar Javno informativnog preduzeća „Novi put“ u Jagodini što mu je donelo veštine javnog nastupa koje koristi kao trener za javni nastup u političkom i NVO svetu. Polaznik je preko 100 političkih i NVO seminara obuka i edukacija u organizaciji eminentnih organizacija poput Evropske komisije, Olof Palme Centra, Centra modernih veština, National Democratic Institute-a, Friedrich Ebert Stiftunga, Unge Venstre – podmladka liberala Norveške i drugih. Povremeni je kolumnista Portala 035 i nekadašnji portparol Košarkaškog kluba Jagodina u kojem je bio i igrač u mladjim kategorijama. Čuven je po svojim pomirljivim stavovima i umerenoj retorici po kojoj je prepoznatljiv u svojoj lokalnoj sredini.

FOTO: Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format