Završen još jedan izuzetan šahovski događaj u Paraćinu


U Paraćinu je danas završeno Polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije za žene i muškarce za 2021. godinu. Još jedan izuzetan šahovski događaj u gradu na Crnici, učvrstio je Paraćin u središte šahovskih zbivanja u Srbiji.

U veoma teškim pandemijskim uslovima, uz sve propisane mere zaštite, 53-oje šahista (40 u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji) borilo se za jedno od prva četiri mesta koja direktno vode na državni šampionat. 10-orica prvoplisanih u muškoj konkurenciji novčane nagrade u ukupnom iznosu od 250.000 dinara, dok će 6 prvoplasiranih dama dobiti ukupno 140.000 dinara.

U konkurenciji šahistkinja WGM Maria Manakova i WIM Marina Gajčin opravdale su epitet glavnih favorita. Drugi dodatni kriterijum je odlučio da Maria odnese pobednički pehar i zlatnu medalju, dok je Marini pripalo drugo mesto i srebrna medalja

Prvo mesto zauzela je WIM Sandra Đukić.
Listu šahistkinja koje su se direktno plasirale na državni šampionat zaokružuje WIM Ljilja Drljević na 4. mestu koja je zbog pobede u međusobnom duelu “pretekla” koleginicu po titulu WIM Jovanu Srdanović.
Najbolja šahistkinja iz Paraćina, WFM Milena Vujčić zauzela je 6. mesto, a da je pokazala malo više borbenosti mogla je i do boljeg plasmana.

Kod šahista mladi Subotičanin, IM Novak Čabarkapa pokazao je najsigurniju igru i sasvim zasluženo poneo pobednički pehar. Mladi Luka Budisavljević, koji svakog dana očekuje da mu FIDE prizna titulu velemajstora, osvojio je drugo mesto sa istim brojem poena kao i nepredvidivi novosadski velemajstor Siniša Dražić, koji je posle slabog starta vezao 4 uzastopne pobede i dokopao se podijuma i plasmana na državni šampionat. Poslednji direktni učesnik šampionata je Miloje Ratković, koji isto kao i Luka Budisavljević očekuje brzo priznanje titule velamajstora.

Na zatvaranju prvenstva direktor prvenstva Saša Jevtić zahvalio se svim učesnicima na fer i korektnoj borbi i istakao pomoć Akademije Dositej Šahovskom savezu Srbije u trenucima kada je to bilo najvažnije.
Nagrade najboljim šahistkinjama uručio je Andrija Jorgić, generalni sekretar ŠS Srbije, dok je najboljim šahistima pehare medalje uručio Srećko Bačevac, generalni menadžer Akademije Dositej.

Sudijski kolegijum činili su IA Slaviša Micković i IA Nebojša Radosavljević.

TEKST/FOTO: Saša Jevtić


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format