Privrednici danas protestvovali u Aleksincu


Ispred Doma kulture u Aleksincu danas su održani protesti za prava na rad. Na protestu se od Kriznog štaba tražila izmena važećih mera na lokalnom nivou u vezi sa ograničenjem prava na rad. Protest je prijavljen i organizovan od strane Udrženja preduzetnika opštine Aleksinac.

Privrednici zahtevaju od lokalne samouprave da zaštiti prava preduzetnika. U suprotnom, kako kažu, moraće kroz proteste da se izbore za svoja prava. Lokalna samouprava kaže da je nemoćna, a privrednike je uputila da se obrate Centru za Kovid mere.

PROTESTI ODRŽANI JUČE I U VRANJU

“Nekoliko desetina vlasnika privatnih radnji, preduzetnika, malih privrednika okupilo se juče ispred zgrade Gradske uprave u Vranju da iskažu nezadovoljstvo zbog odluke Vlade kojom im je zabranjeno da rade do ponedeljka. Oni smatraju da su bezbedni za rad i da je neophodno da Vlada nađe kompromisno rešenje koje ih ne bi lišilo i onako smanjene zarade u poslednjih godinu daba.” preneo je juče portal Južne vesti.

SUTRA U BEOGRADU I ŠIROM SVETA ZAKAZANI PROTESTI

“Za prvi dan proleća, 20. marta u Beogradu  i širom sveta je najavljen međunarodni protest sa ciljem da se odbrane sloboda i demokratija koji su u poslednjih godinu dana, pod plaštom epidemije korona virusa, bili ugroženi širom sveta.” navodi se u obaveštenju o organizaciji ovog protesta.

Po informacijama kojima raspolaže  portal Glas Pomoravlja, “u subotu u 12:00 časova na Skveru ispred fontane u Jagodini okupiće se građani koji će u svojim kolima povesti sve zainteresovane za učestvovanje na najavljenom protestu u Beogradu. Troškovi puta deliće se na broj putnika u vozilu.”  piše na FB stranici ovog portala.

FOTO: Miloš Petrović/Portal035


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format