Građevinska inspekcija zatvorila gradilište u ulici “Carice Milice” u Paraćinu


Građevinska inspekcija opštine Paraćin je juče zatvorila gradilište u ulici Carice Milice na kome je započeta izgradnja stanice za snabdevanje gorivom motornih vozila sa potrebnim pratećim sadržajima, a gde su investitori fizička lica supružnici Dejan i Suzana Mihajlović.

“Na osnovu prijava građana, građevinski inspektor je 14. decembra izašao na teren i tamo utvrdio da se izvode radovi suprotno izdatoj dozvoli i na parceli koja nije obuhvaćena građevinskom dozvolom. Dan nakon toga je sačinjen zapisnik koji je potpisao i zastupnik investitora, da bi 16. decembra građevinski inspektor izdao rešenje u kome piše da se obustavi rad, da se zatvori gradilište, i po kome je dat rok od 30 dana da se investitor javi odeljenju za urbanizam kako bi ušao u proceduru za izdavanje nove građevinske dozvole.” kaže za Portal035 Saša Jevtić, VD načelnik Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin.

Prijave građana su se uglavnom odnosile na buku i bojazan da bi izgradnja benzinske pumpe mogla da ugrozi bezbednost ljudi i imovine građana koji žive u blizini ovog objekta, ali je Inspekcija ovo gradilište zatvorila jer je investitor dobio dozvolu po prvom postupku koja predviđa objekat manjeg kapaciteta a u međuvremenu je kupio i drugu parcelu. Što se tiče pritužbi za parcelu gde je dobijena dozvola da tu nije smela da se gradi benzinska pumpa jer navodno rezervoari za gas i benzin mogu da ugroze zdravlje ljudi, ti navodi ne stoje, jer investitor ima sva potrebna mišljenja i salgasnosti nadležnih institucija.

Dozvola za ovaj objekat je dobijena 2. septembra a u narednim danima investitor je izmirio sve obaveze prema opštini da bi 14. septembra krenula gradnja.

FOTO: FB/Printscreen


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
2
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format