PATRIJARH IRINEJ I PALMA: Srbiji je potrebno jedinstvo i stabilnost


Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma posetio je danas u zgradi Patrijaršije Njegovu svetost patrijarha Irineja.

U razgovoru Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej i predsednik Marković su se složili da je spoljnopolitička pozicija Srbije takva da je više nego ikada Srbiji potrebno jedinstvo i stabilnost. Marković je istakao da je potreban kontinuitet državnog vrha u narednom periodu, kako bi održali unutrašnju državnu stabilnost koja je obezbedila snažnu ekonomsku i privrednu aktivnost i dobar prostor za strane investitore, sa čime se složio i patrijarh Irinej, koji je istakao i važnost borbe države Srbije za svetu srpsku zemlju na Kosovu i Metohiji.

Kao dobitnik najvećeg priznanja Srpske pravoslavne crkve, ordena Svetog Save Prvog stepena, Dragan Marković Palma je u razgovoru istakao da se zalaže za još veću zastupljenost veronauke u školama. U Srbiji trenutno oko 60% učenika izučava veronauku i da taj procenat treba da bude najmanje 80% . Na taj način sačuvaćemo identitet, imaće ko da čuva veru i tradiciju. Tako ćemo naviknuti decu da idu u crkvu, više će se raditi sa porodicom i sa decom.

Njegova svetost patrijarh Irinej je rekao da je veronauka ta koja treba da podgreje rodoljublje, da pokrene etiku, uči ponašanju. Pored roditelja i doma, i veronauka je pozvana da neguje opšte vrednosti kulture. Njegova svetost je istakao i da veroučitelji treba da imaju stalni posao kako ne bi svake godine produžavali ugovore.

Dvojica sagovornika su zaključili da se Srbija dobro bori sa epidemiološkom situacijom, koja je u Srbiji bolja nego u ostatku Evrope. Uzimajući u obzir tu činjenicu , kao i predstojeću sezonu slava, Dragan Marković Palma je upitao patrijarha Irineja kako vernici treba da proslavljaju krsne slave imajući u vidu mere borbe protiv koronavirusa. Patrijarh je rekao da i u proslavljanju slava treba naći meru i voditi računa o zdravlju porodice i gostiju. Da li će to biti na način što će domaćini zvati goste tako što će ih rasporediti da ih bude u manjem broju a više puta u toku dana ili rasporediti goste u dva dana stvar je procene domaćina.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik i portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević

Fotografija:FB/ Dragan Marković Palma


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format