PALMA I DAČIĆ OTVORILI NOVU ŠKOLU U VINORAČI KOD JAGODINE


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorili su danas novoizgrađenu osnovnu školu u jagodinskom selu Vinorača

“Posebno mi je drago što nas je okupio ovaj lep i plementi povod, kao što je otvaranje nove škole. Uvek se odazivam pozivu Jagodine, jer znam kada me pozovete da je to zbog otvaranja nekih novih objekata. Retkost je u Srbiji da ima toliko novotvorenih objekata kao što je slučaj u Jagodini u poslednjih desetak godina. Otvaranje nove škole u Jagodini znači da ima više dece i to je nešto što što je u ovom trenutku možda i najvažnije za Srbiju, jer Srbiju ne mogu da unište razni drugi neprijatelji, već samo mi sami sebe možemo da uništimo svojim nestajanjem. Zato je važno da ima što više dece i da otvaramo nove objekte” izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS – a Ivica Dačić na otvaranju novoizgrađene osnovne škole u jagodinskom selu Vinorača.

“Pre 3 meseca sam motorom obišao selo Vinoraču i video da osnovna škola nije onakva kakav treba da bude i kako mi, koji vodimo ovaj grad 17 godina, volimo da izgleda. I počeli smo radove. Danas mogu slobodno da vam kažem da je ovo jedna od najlepših škola izgrađenih u Srbiji u novije vreme. Poznato je da se na teritoriji grada Jagodine više dece rađa i zato širimo škole i mi ne samo da širimo škole, već širimo i proizvodne kapacitete. Italijanska fabrika Grupe Turi na Vinoračkom putu, koja proizvodi kuhinje, proširila je svoj proizvodni pogon za 6000 kvadrata i biće novozaposlenih u tom novom objektu u narednih mesec dana. Preko puta te fabrike kupili smo 15 hektara zemlje gde će bit nova inudstrijska zona i već danas imamo jednog zainteresovanog kineskog investitora koji bi trebalo tu da gradi fabriku i zaposli oko 100 radnika. Važno je da se deca rađaju i važno je da njhovi roditelji budu zaposleni da mogu da izdržavaju decu. Da im se obezbede radna mesta i da imaju dobre plate”, izjavio je na otvaranju nove osnovne škole u Vinorači kraj Jagodine, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

Direktor osnovne škole “Boško Đuričić”, Zoran Marković, kojoj pripada i nova škola u Vinorači, rekao je da je ta škola u poslednjih 5 godina brojnija za 7 odeljenja đaka. Novi osnovna škola u Vinorači kraj Jagodine ima letnju učionicu, zelene površine, igraonicu za decu i sportsko igralište i sve je koštalo 26 000 000 dinara, a ceo iznos finansirala je jagodinska lokalna samouprava.

Fotografije: FB/Dragan Marković Palma


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format