PARAĆINAC DR DRAGAN SEKULIĆ, MLADI VASKULARNI HIRURG NA VMA


Dr Dragan Sekulić, oficir u vojsci Srbije od 2008.godine, zaposlen na VMA od 2013. je završio specijalizaciju iz vaskularne hirurgije. Uspešan stručnjak, hirurg, koji je rođen u Paraćinu gde je završio osnovnu školu “Momčilo Popović – Ozren” i Gimnaziju, pored Vojnomedicinske akademije danas radi i na klinici na Karaburmi gde privremeno pomaže pulmolozima, infektolozima, i anesteziji u borbi protiv korona virusa koji u Srbiji iz dana u dan uzima sve više maha.

Dr Dragan Sekulić u borbi protiv korona virusa

Priznati mladi stručnjak dr Dragan Sekulić za Portal035 kaže da je porodicu premestio u Paraćin, kako ne bi bili u kontaktu sa njim jer on kao lekar spada u najosetljiviju grupu ljudi koja može da se zarazi:
“Nedostaje mi porodica, imam troje dece i jako mi je teško što nisam sa njima u ovim trenucima, ali to je cena ovog posla gde mi lekari moramo da se odreknemo mnogo toga kako bi mogli da se posvetimo životima i zdravlju naših pacijenata.”
Dr Sekulić ističe da lekari imaju veliku pomoć od kineskih stručnjaka od kojih su dobili jasne smernice i protokole kojih se pridržavaju. Dr Sekulić je imao i poruku za sve građane Paraćina i Srbije:
“Najvažnije je da se u ovim teškim trenucima poštuju mere koje nalaže struka, ostanite kod kuće, tu posebno mislim na naše starije sugrađane i hronične bolesnike, održavajte ličnu higijenu uz obavezno pranje ruku više puta dnevno, a ako kojim slučajem osetite jasne simptome gripa, temperaturu, suv kašalj, otežano disanje, jako je važno da se odmah javite lekarima”. Dr Dragana Sekulića, lekara i oficira Vojske Srbije je epidemija korona virusa prekinula da postane prvi Paraćinac doktor nauka vaskularne hirurgije, ali već za koji mesec, kada sve ovo bude daleko iza nas očekujemo da nam iz Beograda stignu i te vesti, do tad dr Sekulić će nastaviti da se bori sa korona virusom i da pomaže svojim pacijentima, izolovan od svoje porodice i prijatelja. Svako poštovanje za ovog posvećenog čoveka i lekara.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
36
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
3
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format