PENZIONERI U SISEVCU PREPUŠTENI SAMI SEBI, TRAŽE POMOĆ VOLONTERA


Portalu035 se danas javio Zoran Anđelković sedamdesetogodišnji penzioner koji već 15 godina, zajedno sa suprugom Leposavom živi u naselju Sisevac. Zoran kaže da se pored njih u Sisevcu trenutno nalazi još oko trideset penzionera, što onih koji sa stalnim boravištem, što onih koji su se nakon uvođenja mera izolovali u svojim vikendicama.


Po rečima našeg sagovornika , glavni problem je taj što ih niko iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin nije kontaktirao, niti obišao. Kada smo upoznali gospodina Anđelkovića da postoje kontakt telefoni gde se mogu javiti i zatražiti pomoć volontera, Zoran nam je odgovorio da većina njih aposolutno nije upoznata kojim službama mogu da se obrate i da je neko od nadležnih svakako trebao da pokaže interesovanje i dođe u Sisevac da ih obiđe.
“Mi pripadamo opštini Paraćin i ja govorim u ime svih Sisevčana koji smo ovde i koji smo pogođeni ovom situacijom kao ljudi i kao građani. Imamo čoveka koji se sam dijalizira ovde, imamo čoveka koji ima 91 godinu, pretežno su ovde stari ljudi, sa hroničnim bolestima i pod redovnim terapijama. Snalazimo se kako ko zna. Za sad nam lekove i namirnice donose radnici ribnjaka koji ovde postoji.” kaže Anđelković i dodaje:
„Nemamo ni prodavnicu, ni apoteku, čak ni redovan signal na telefonima. Mi smo ovde zabačeni i odsečeni i jako mi je krivo i žao što do sad niko ništa od nadležnih organa nije uradio za nas. Ja sam srčani bolesnik, imam dva stenta i svaki put kada su mi lekovi pri kraju moram da molim nekog od radnika ribnjaka da mi kupi i donse terapiju.”
Na kraju, na pitanje šta stariji meštani Sisevca očekuju i kako može da im se pomogne u ovoj situaciji, Zoran odgovara:
“Nama bi dovoljno bilo da je bilo ko došao, da nas je neko od nadležnih i bar neko od volontera obišao i generalno pokazao interesovanje za nas i našu situaciju.“ konstatovao je na kraju Anđelković u izjavi za Portal035.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format