MEDICINSKI RADNICI NACIONALNI HEROJI U BORBI PROTIV KORONE


Svakodnevo nam stižu vesti da lekari i medicinsko osoblje oboljevaju ili umiru od posledica izazvanih virusom Covid-19. I pored toga na desetine hiljada zdravstvenih radnika u Srbiji svako jutro ili veče odlazi na posao, ostavljajući za sobom svoje porodice, i idu u nepoznato, ne znajući šta ih tog dana čeka.
U svetu je do danas preminulo par stotina medicinskih radnika, u Italiji samo četrdesetak lekara, od toga čak polovina doktora opšte prakse. Pre nekolilo dana od posledica korona virusa život je izgubio i specijalista urologije iz Paraćina, danima je radio pod temperaturom i bio posvećen svojim pacijentima.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je pre dva dana da je na korona virus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove, da je jedan lekar preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju, nakon te izjave i on je izolovan jer mu je stigao rezultat testa da je pozitivan na Covid-19.
“U trenutnoj situaciji prvo šta nas dočeka kad dođemo na posao je strah. Ne verujem kolegama koji govore da se ne boje” kaže za Portal035 tridesetčetvorogodišnja medicinska radnica iz Paraćina.
-Bojimo se, i mi smo ljudi od krvi i mesa. Strah je taj koji nas prvo dočeka jer znamo da moramo da radimo zajedno a opet ne znamo ko je sa kim bio u kontaktu. Bez obzira na sve međusobno se bodrimo i maksimalno se fokusiramo na pacijente jer tako nemamo vremena da razmišljamo o našim strahovima, kaže medicinska radnica iz Paraćina, majka dvoje maloletne dece, i nastavlja:
“Susretneš se kroz posao sa raznim situacijama, saobraćajnim nesrećama, opekotinama, reanimacijama, ali sad su traume mnogo veće, sad se boriš protiv nečega što ne vidiš a preti….. Tu je oko nas.”
Ono što najteže pada lekarima i medicinskom osoblju u ovim danima kada daju sve od sebe, kada više i ne znaju u koju su smenu pošli a iz koje izašli je omalovažavanje ovog opasnog virusa, ali i njihovog rada od strane neodgovornih pojedinaca po medijima i društvenim mrežama.
“Samo mi znamo kako nam i šta sve zbog našeg posla trpe naše porodice a pogotovo deca. Bez obzira na sve strahove i svakodnevne prepreke nastavljamo da radimo dajući sve od sebe, uz puno poštovanje prema kolegama i pacijentima”.

U Srbiji je danas do 15 časova 2. aprila 2020. godine registrovan ukupno 1.171 potvrđen slučaj COVID 19. Hospitalizovano je ukupno 783 pacijenata, a na respiratoru je njih 81. Do danas je preminula 31 osoba.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format