U PARAĆINU SE VEĆ GODINAMA PROMOVIŠU NAJBOLJA DOMAĆA VINA


Jeste li se zapitali gde počinje priča o vinu? U Jermeniji, Persiji, Egiptu ili nekoj drevnoj, možda i zaboravljenoj civilizaciji? Brojni su mitovi i legende, prepliću se i veličaju ovo božansko piće, ali ne zna se, pouzdano, gde je početak njegove priče. Istina je da je ono sveprisutno i svevremeno.
Vino je na svakom početku, a i kraju, pa možemo reći da je u svetu prolaznosti, ono dar večnosti.Tamo gde je pesma, tamo je i vino! Ono slavi pobede, rađanja, nove pohode… Ono slavi sve naše radosti – slavimo i mi njega! U čast neprolaznom piću, Turistička organizacija Paraćin već osmu godinu za redom organizuje Salon vina, u prostorijama hotela „Petrus“. Sledeća manifestacija planirana je za 7. mart 2020. godine. Lep datum, zar ne? Uz osmeh, opuštenu atmosferu i flašu najkvalitetnijeg vina, dočekaćemo Dan žena. Dosadašnje iskustvo govori da je reč o jednoj prestižnoj vinskoj manifestaciji. Teritorija opštine Paraćin je poznata kao plodno tle za uzgajanje vinove loze, ali ovde je pristup vinogorju kompleksan, utemeljen u veri i ljubavi prema grožđu, vinu i tradiciji. Kolika je strast prema ovom piću svedoči postojanje Vinskog viteškog reda Pomoravske regije „Steva Pisar 1805.“ Zahvaljujući njima, prethodnih godina, ocenjivana su vina od autohtonih i novih sorti vinove loze, pod nazivom „Samo naše“.
Treba naglasiti da Salon vina u Paraćinu ima međunarodni karakter i iz godine u godinu interesovanje za ovu manifestaciju je sve veće. Ko jednom kroči u prostorije Petrusa i oseti toplinu domaćina, vidi iskrene osmehe gostiju i proba najkvalitetnija vina, on se uvek vrati ovom gradu i njegovom Salonu. Zapišite datum i jedan dan posvetite vinu. Turistička organizacija Praćin potrudiće se da Vaš boravak u ovom kutku Pomoravlja bude jedinstven, a prestižni Salon vina podariće Vam trenutke, kakvih je danas malo, trenutke ispunjene vedrinom, prijateljskim razgovorima, spokojnim i bezbrižnim trenucima. I ono što deluje nemoguće, uz čašu vina postaje moguće. Zato njegova priča traje i krije tajnu večnosti. Dođite i uverite se da su svi problemi rešivi! A do tada – ŽIVELI!

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format