U ĆUPRIJI PREDSTAVLJENA KNJIGA ARHIMANDRITA JOVANA RADOSAVLJEVIĆA


Knjiga “Memoari-sećanja” arhimandrita Jovana Radosavljević predstavljena je sinoć građanima Ćuprije u prepunoj sali muzeja “Horeum Margi”. Na promociji su govorili sveštenik Rajko Rajković i veroučitelj Uglješa Urošević. Arhimandrit Jovan Radosavljević je učenik Sv. Vladike Nikolaja, savremenik Patrijarha Pavla kao i mnogih drugih značajnih duhovnika a takođe i svedok mnogih bitnih događaja u našoj crkvenoj i narodnoj istoriji u poslednjih 80 godina.

Veliko interesovanje građana Ćuprije za ovu knjigu

Knjiga je objavljena prošle godine u izdanju manastira Rače i izdavača igumana Germana, sa blagoslovom Episkopa žičkog g. Justina.
Obimno delo oca Jovana, koje sadrži njegova sećanja o događajima iz burne istorije srpskog naroda i Crkve, privuklo je veliku pažnju ćuprijske javnosti. U knjizi je opisano preko osamdeset godina podvižničkog i molitvenog života arhimandrita Jovana. Knjiga ima nekoliko celina. Ona sadrži putopise i dnevnike oca Jovana, kao i poglavlja o iskušeničkom životu i duhovnom uzdizanju pored Svetog vladike Nikolaja, Prepodobnog Justina Ćelijskog, patrijarha Pavla i mnogih drugih značajnih duhovnika i monahe sa kojima je negovao reč Božju. Na promociji je ukazan sveukupni značaj rada arhimandrita Jovana, neumornog i danas, koji je ostavio značajan trag za istoriju Srpske Crkve i njenog monaštva. Arhimandrit Jovan (Radosavljević) sve češće i sve duže boravi u manastiru Svetog Stefana u Eparhiji vranjskoj, gde pod velikom brigom i negom sestara i vladike Pahomija obavlja mnoge poslove kao duhovnik i pisac – hroničar Srpke Crkve.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
2
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format