ITALIJANSKI ARISTON OTVORIO NOVU FABRIKU U SVILAJNCU


Italijanski Ariston je otvorio fabriku u industrijskoj zoni “Veliko polje” u Svilajncu i zaposliće 110 radnika, a proizvodiće grejače za najveće svetske proizvođače bele tehnike. Ova firma je proširila svoj prvobitni plan i sada ima proizvodnu halu od preko 4000 metara kvadratnih.
Ova investicija je vredna preko 3 miliona. „Radili smo preko dve godine na ovom projektu.Ariston je značajna firma za Srbiju, a i za Svilajnac je posebno bitan. Opština Svilajnac je još jednom dokazala da može da bude partner i velikim kompanijama kao što je Ariston ,“izjavio je na otvaranju predsednik opštine Svilajnac, Predag Milanović. Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i predsednk Thermowatt kompanije, Karlo Germano Ravina: ”Jako sam srećan što nam se pružila prilika da otvorimo fabriku ovde. Imamo velika očekivanja kada se radi o jedno ovako velikoj fabrici i ovako značajnom početku. Izabrali smo Svilajnac posle mnogo razmišljanja jer naša strategija podrazumeva ostvarivanje dobrog partnerstva a ovde smo jako dobro primljeni.”

Otvaranju je prisustvovao i ambassador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaša koji je ovom prilikom istakao značaj saradnje Italije i Srbije.Pre mesec dana nemačka kompanija “HDT” koja se bavi elektronikom i deo je “Beha Group” je takođe postala nov investitor u Opštini Svilajnac gde je započeta izgradnja fabričkog pogona koja će zaposliti stotinak radnika a čiji će se proizvodi izvoziti u zemlje zapadnu Evrope, Japan i Ameriku. Među mnogobrojnim domaćim i stranim kompanijama, najveći svetski i domaći brendovi koji posluju u Svilajncu su: Panasonic koji je sa više od 500 radnika privredni gigant opštine Svilajnac, Alfa Technics, čija je vrednost godišnje proizvodnje 10 miliona evra i izvozi 80 odsto proizvodnje u 40 zemalja sveta, Union drvo, čijom kupovinom nekadašnjeg pogona “Beka” je završena privatizacija u Svilajncu i sva preduzeća koja su bila u stečaju ili su bila društvena imovina dobila su svoje vlasnike, Eurometal jedan od najvećih domaćih izvoznika, bavi se proizvodnjom mašinskih delova za različite vrste industrijske proizvodnje i cela proizvodnja namenjena je izvozu, Koeleman foods, koji se bavi pakovanjem povrća i voća u različite vrste ambalaža, Mašinac, koji je ulaganjima od preko 7 miliona evra u Svilajncu napravio jednu od modernijih fabrika opekarskih proizvoda u Srbiji, koja dnevno može da proizvede 400 tona robe, Hočevar, slovenačka kompanija koja je postala vlasnik 6 hektara zemlje u “Novoj zoni privređivanja” i bavi se preradom kože i proizvodnjom za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije, italijanski Ariston, koji u Svilajncu proizvodi grejače za velike svetske brendove bele tehnike, AD Voćar, sa prosetčnom godišnjom preradom voća i povrća do 5.000 tona i mnogi drugi…Opština Svilajnac jedina u Pomoravskom okrugu ima osnovanu Slobodnu zonu Svilajnac, koja investitorima nudi brojne fislakne, finansijke i carinske olakšice:

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format