TOMA ŠALETIĆ I U SEDMOJ DECENIJI PRKOSI VISINAMA


Tomislav Šaletić, pilot, instruktor letenja, padobranac, prvi civilni predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, šampion u preciznom letenju, danas je skokom sa 3.000 metara obeležio pola veka od svog početka u padobranstvu.

Članovi pokreta “Svi za Paraćin” sa Tomom Šaletićem i Tanjom Cincović

Šaletić je svoj prvi skok imao 6. avgusta 1969. godine a danas nešto više od pola veka nakon toga ponovo se spustio padobranom tek drugi put od 1982. godine od kada je prestao da se aktivno bavi padobranstvom. Jedan od najuspešnijih paraćinskih pilota višestruki šampion države, čovek koji je izškolovao skoro sve pilote u Paraćinu je kada se sve preračuna u vazduhu proveo preko 6 meseci svog života.

Tanja Cincović nakon svog prvog skoka

Sa Tomom Šaletićem danas je svoj prvi skok imala i Tatjana Cincović koja kaže da je oduvek želela da padobranom skače iz aviona i da joj se ova želja posle višemesečne pripreme danas ostvarila. Tanja Cincović dalje navodi da Paraćin ima nešto što retko koji grad u Srbiji i regionu ima i da se ovakvim stvarima afirmišemo aero klub “Naša krila” koji postoji od 1935 godine.

Lep i sunčan dan privukao je danas u Davidovcu nekoliko desetina ljubitelja letenja

Aero klub “Naša Krila” osnovan je 1935. godine a postoji zahvaljujući Opštini Paraćin, Sportskom savezu opštine Paraćin, mnogobrojnim donatorima i ljubiteljima vazduhoplovstva uz podršku Vazduhoplonog saveza Srbije.U svom dugogodišnjem postojanju ostvario je izuzetne sportske rezultate padobranaca i pilota aviona, kao i rezultate na edukaciji mladih modelara, padobranaca, pilota aviona i pilota jedrilica.Vazduhoplovni modelari postigli su zavidne uspehe na republičkim i državnim prvenstvima. Padobranci su višestruki državni prvaci, ekipno i pojedinačno, kao i na međunarodnim takmičenjima. Oboreno je više svetskih i državnih rekorda u padobranstvu.

Spomen obeležje heroju, majoru Životi Đuriću na aerodromu u Davidovcu

Piloti su višestruki državni prvaci, ekipno i pojedinačno, u aero-reliju i preciznom letenju. Sportisti Aero kluba su bezbroj puta proglašavani sportistima godine regiona i grada Paraćina, i Vazduhoplovnog saveza Jugoslavije i Srbije, dobitnici najprestižnijeg priznanja Vazduhoplovnog saveza statue “Zlatni orao”.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format