OPŠTINA SVILAJNAC NAJVEĆE GRADILIŠTE U CENTRALNOJ SRBIJI


Na lokaciji gde treba da se gradi hipodrom opština ima plan da napravi i “ekološki park” na površini od 6 hektara koji bi pored “Prirodnjačkog centra” bio nova turistička atrakcija u Svilajncu. Pored ovih investicija u opštini Svilajnac je ove godine u obrazovanje uloženo preko 500 miliona dinara u izgradnju i adaptaciju pet škola kao i u početak radova na novoj fiskulturnoj sali od hiljadu kvadrata.

„Pokrenuli smo jedan veliki projekat, a to je izgradnja hipodroma. Na toj lokaciji želimo da napravimo ekološki park na površini od 6 hektara, koji bi bio edukativnog karaktera, a ujedno i nova turistička atrakcija u Svilajncu. Želimo da ostvarimo saradnju sa austrijskim gradom Tulnom, koji već ima ovakve projekte“, rekao je nedavno predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović nakon susreta sa
zamenicom austrijskog ambasadora Sabine Kroissenbrunner i Christian Brawenz, atašeom federalnog ministarstva za održivi razvoj i turizam pri austrijskoj ambasadi.

Svilajnac je jako dobro organizovana i živa opština koja velika sredstva ulaže u obrazovanje, nauku, turizam, ekologiju kao i u investicije koje dovode do otvaranje novih radnih mesta a većina ovih projekata je realizovana u partnerstvo sa Evropskom unijom.
U Svilajncu je na početku nove školske godine otvorena rekonstruisana Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“.

Rekonstrukcija ove obrazovne institucije završena je u predviđenom roku i više od 1.000 osnovaca krenula je u novu školsku godinu u potpuno obnovljenoj školi.
Ovom prilikom, svečano su otvorene potpuno rekonstruisane škole u Grabovcu, Gložanu i Dubnici a polaganjem kamena temeljca ozvaničen je početak izgradnje nove sportske sale u Srednjoj školi „Svilajnac“ koju će sa 94 miliona dinara finansirati Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i time će biti zaokružen ciklus kapitalnog ulaganja u obrazovne institucije na teritoriji svilajnačke opštine.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format