BRAVO HUMANI LJUDI: MARIJA DOBIJA NOVU KUĆU


Petnaestogodišnja Marija Radisavljević iz sela Donje Vidovo kod Paraćina ovih dana ima zašto da se raduje, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji “Paraćin mali grad veliko srce” I paraćinskoj kompaniji NIPS, nova prizemna kuća krenuće uskoro da se gradi.

Izgradnja kuće kreće čim bude uvedena voda za čiji priključak je potrebno oko 1000 evra. Veliki deo građevinskog materijala za izgradnju nove kuće donirala jje paraćinska kompanija “Nips” koja je već 30 godina prisutna u Paraćinu i za sve vreme postojanja izlazi u susret humanitarnim akcijama ovakvog tipa.
Da podsetimo Marija je bila “vukovac”, dobitnica diplome za osvojeno prvo mesto na književnoj olimpijadi a sada odlična učenica srednje Tehnološke škole u Paraćinu, i pored svega navedenog i dalje joj je najveći uspeh kada zajedno sa ocem uspe da nadničenjem obezbedi obrok za sebe i porodicu gde je dnevna zarada u zavisnosti od posla od 1.500 do 2.500 dinara za celodnevni mukotrpan rad na njivi. Dok većina druge dece razmišlja o moru, provodu, izletima tokom letnjeg raspusta Marija ustaje u 5 sati a kući se iz nadnice vraća kada padne mrak. Marija živi bez majke, sa bolesnim ocem i bakom u oronuloj kući, bez struje, vode i sanitarija.
Iz organizacije “Paraćin mali grad veliko srce” i dalje apeluju na sve humane ljude da se uključe u ovu akciju i da novčanu pomoć doniraju na žiro račun 205- 265615 -98 ili lično Mariji Radisavljević.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format