FORMIRANA FEDERACIJA NVO ORGANIZACIJA CENTRALNE SRBIJE -FENCES


U Jagodini je formirana Federacija nevladinih organizacija centralne Srbije – FENCES. Ova federacija za sada okuplja organizacije iz Jagodine, Kragujevca i Paraćina. Posle formiranja udruženja osnivači su izašli u javnost sa zajedničkim saopštenjem koje prenosimo u celosti.

“Zabrinuti za stanje u kojem se našao proces evro-atlantskih integracija naše države i društva pokrenuli smo Federaciju nevladinih organizacija centralne Srbije – FENCES kao telo koje će su uhvatiti u koštac sa opadajućom podrškom građanstva pomenutim integracijama. Izražavamo zabrinutost za ćorsokak u kome su evroatlantske integracije Srbije zapele i tragamo za načinima pune agitacije i afirmacije u našim lokalnim zajednicama teme koja je od presudnog značaja za dalji razvoj i demokratsku konsolidaciju našeg društva i države. Organizacije članice FENCES-a smatraju da je Srbiji mesto u Evropskoj Uniji kao punopravnoj članici te da se na tom putu mora tragati za načinima brže potpune integracije u evroatlantske forume. I evroatlantski partneri i predstavnici Republike Srbije moraju da pokažu viši stepen poverenja i razumevanja u ovom procesu kako bi region jugoistočne Evrope što pre ušao u Evropsku Uniju, te tako od “mekog trbuha Evrope” postao jugoistok Evropske Unije”, navodi se u zajedničkom saopštenju članica novoformiranog saveza.

Kako saznaje Portal 035 formiranju FENCES-a prethodila su istraživanja javnog mnjenja koje su više puta sprovele pomenute organizacije, gde su rezultati pokazali da je u regionu centralne Srbije najveći pad podrške evrointegracijama u odnosu na ostatak Srbije. Posle višemesečnih debata doneta je odluka da se pokrene ovaj savez udruženja koji okuplja veliki broj javnih poslenika građansko –demokratske provinijencije od autoriteta iz različitih oblasti društvenih aktivizama sa ciljem da se pokrene pozitivna kampanja o evro-atlantskim integracijama.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format