U Ćupriji, prestonici muzičkih talenata od 3. do 10. jula se organizuje 3. festival RAVANELIUS


U sali Škole za muzičke talente danas je održana konferencija za novinare povodom predstojećeg festivala Ravanelius, koja je okupila veliki broj lokalnih media. Tema konferencije bilo je svečano otvaranje festivala zakazano za nedelju, osmodnevni repertoar kao i detalji same organizacije.

U svojim obraćanjima zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević i umetnički direktor festivala Dragan Đorđević istakli su raznolikost ovogodišnjeg repertoara koji će kako najavljuju izaći iz strogih okvira klasične muzike i biti simbioza različitih muzičkih stilova poput bluza, roka, polke, marša, sevdalinki i predstvljati jedinstveni spektakl koji će objediniti sve muzičke ukuse i generacije.

Direktor festivala, Stefan Stamenković, najavio je još jedan iskorak u odnosu na prethodne godine a to je jedan programski sadržaj namenjen očuvanju lokalnog kulturnog nasleđa. U pitanju je veče kamerne muzike pod nazivom “Suvenir” koje će biti posvećeno čuvenom ćuprijskom kompozitoru Ratku Buljevčeviću.
Direktorka Škole za muzičke talente, Danijela Jović, istakla je prednosti master klasa koji će biti aktivan za vreme trajanja festivala, gde će svi zainteresovani učenici moći da pohađaju časove kod eminentnih stručnjaka koji će gostovati u Ćupriji.

“Ovaj festival objedinjuje sve što smo prethodnih godina radili a oslanja se na muziku i reku! Ćupričani imaju važan zadatak a to je da kao i dosad budu dobri domaćini” izjavila je direktorka TO Ćuprije, Jelena Petrović i najavila aktivno učešće turističke organizacije u realizaciji samog festivala.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format