U JAGODINI ORGANIZOVAN PARASTOS ŽRTVAMA REVOLUCIONARNOG TERORA


Danas je u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Strelištu u Jagodini održan parastos žrtvama revolucionarnog terora koji treću godinu za redom zajedno sa sveštenstvom SPC organizuje Prava Srbija.

“Pre dve godine po obećanju datom građanima Jagodine, a uz blagoslov Episkopa šumadijskog gospodina Jovana i sveštenstva Pokrova Presvete Bogorodice podigli smo prvi Spomenik žrtvama revolucionarnog terora na teritoriji centralne Srbije, a u čast nevino stradalih građana Jagodine i centralne Srbije kojih je bilo preko 2500. Posebno me raduje činjenica da su na naš poziv današnjem parastosu prisustvovali predstavnici POKS-a, njihov odbornik u Skupštini grada Jagodine Goran Jeličić, predstavnici pokreta Levijatan, predstavnici jagodinskog gradskog odbora Zavetnika na čelu sa Dobrivojem Stojanovićem, kao i nosioci ideje ravnogorstva predstavnici Ravnogorskog pokreta na čelu sa Zoranom Perovićem i Suzom Stevanović. U narednom periodu moramo da omasovimo ovaj parastos i da se ovde okupljamo odajući poštu i sećajući se na nevine žrtave, ali i da upoznajemo nove generacije sa detaljima vezanim za ovo stratište. Naša je dužnost da više nikada ne dozvolimo da i jedan Srbin strada nevino, a kamoli da imamo ovakva masovna stradanja kakva su komunisti činili 1944. godine. Na samom kraju zahvaljujem se svima koji su danas došli da odaju počast nevinim žrtvama, a posebna zahvalnost ide našem sveštenstvu.” rekao je Dušan Marković, predsednik Prave Srbije i opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.

Venac na Spomenik žrtvama revolucionarnog terora ispred Prave Srbije položili su Nikola Pavićević, predsednik Pomoravskog okružnog odbora Prave i predsednik Prave Srbije, Dušan Marković, dok su venac ispred Nacionalne odbrane Levijatan u ime Pavla Bihalija položili Nemanja Jovanović i Nenad Tanasijević iz Kragujevca.
Podsećamo javnost da je Spomenik žrtvama revolucionarnog terora u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Strelištu pre tri godine podigla naša politička organizacija.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format