Izuzetno bogat i kvalitetan program povodom Dana opštine Ćuprija


Ćuprija ovogodišnji 13. oktobar – Dan opštine obeležava nizom manifestacija, a bogat program otvoriće najmlađi Ćupričani već u ponedeljak, 11. oktobra, kada će na centralnom gradskom trgu u 10 sati biti postavljena izložba radova predškolaca ustanove „Dečja radost“ pod nazivom „Mom gradu na dar – portret Ćuprije“.

Takođe u ponedeljak, ali od 20 sati, u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ biće otvorena izložba slika Bože Ilića, čime se nastavlja koncept Velikani srpske umetnosti 20. veka, koji je započet u ćuprijskom muzeju još 2015. godine. Najvećeg topličkog slikara Božu Ilića su, inače, likovni kritičari još 1947. godine proglasili vodećim predstavnikom socijalističkog realizma, a njegovo delo obuhvata monumentalne figuralne kompozicije, enterijere, portrete, mrtve prirode i pejzaže.

Najstarija ulična trka u Evropi biće održana u utorak, 12. oktobra, sa početkom u 16 sati i 30 minuta, a atletičarke i atletičari će se na 76. trkama ulicama Ćuprije zvanično nadmetati na Memorijalu „Aleksandar Petrović“.

Svečana sednica povodom Dana opštine zakazana je za sredu u 18 časova, dok će istog dana, u 11 sati, palim borcima u Narodno-oslobodilačkoj borbi na spomeniku u centru grada biti odata državna i vojna počast.

Takođe u sredu, 13. oktobra, Ćupričani i njihovi gosti biće u prilici da od 21 sat prisustvuju koncertu kultne srpske i jugoslovenske grupe Partibrejkers, koja će posle prošlomesečnog tašmajdanskog koncerta prvu svirku održati upravo u Ćupriji.

Izuzetno bogat i kvalitetan program povodom Dana opštine Ćuprija biće zaokružen u četvrtak, 14. oktobra, kada će u sali Škole za muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“, sa početkom u 20 časova, biti odigrana predstava „Sokin i Bosina“. Ovome dodajmo da je komad „Sokin i Bosina“ dr Milice Konstantinović, koji rediteljski potpisuje Jug Radivojević, jedna od predstava sa 150 i više izvođenja u beogradskom Zvezdara teatru.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format