Održana izborna skupština “Saveza za bolju Jagodinu”


U Medojevcu kraj Jagodine održana je izborna skupština Saveza za bolju Jagodinu, prva nakon izlaska iz operativne politike predsednika i osnivača Aleksandra Grkovića. Skupština je održana pod sloganom “Idemo dalje”, a za kopredsednike Saveza za bolju Jagodinu u naredne 4 godine izabrani su Ivan Simić i Darko Radovanović. Domaćin skupštine je bio mesni odbor Medojevac kao jedan od delova organizacije koji donosi najbolje rezultate na izborima.

Novi lideri “Saveza za bolju Jagodinu” Radovanović i Simić

“Savez za bolju Jagodinu bio je naziv demokratske koalicije gradskih odbora Socijaldemokrata Borisa Tadića, Levice Srbije Borka Stefanovića i Pokreta za preokret Janka Veselinovića a koja je kao takva nastupila na lokalnim izborima u Jagodini 2016. godine i zauzela treće mesto iza Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke. Kandidat za gradonačelnika ove koalicije i praktično njen alfa i omega bio je Aleksandar Grković. Koaliciji se neformalno 2018. priključuje i Narodna stranka Vuka Jeremića.
2019. godine Savez za bolju Jagodinu i Omladinska organizacija Bunt prave predizbornu koaliciju pod nazivom Prava Jagodina koja na lokalnim izborima u Jagodini 2020. godine zauzima drugo mesto sa 12% glasova. U maju mesecu 2021.godine Grković objavljuje na svom vlogu da prestaje da se bavi operativnom politikom zbog umora čime Savez ostaje bez svog lidera i osnivača. Članstvo Saveza dobija ponudu od koalicionog partnera Dušana Markovića lidera Bunta i novoosnivajuće Prave Srbije da svoj politički angažman nastave u okvirima Prave Srbije. Većina članova Saveza to odbija zbog ideološke raznolikosti organizacija i rešava da očuva rad Saveza za bolju Jagodinu i bez Grkovića što dovodi do današnje skupštine.” kažu iz Saveza za bolju Jagodinu.

Skupština je donela odluku o tome da Savez nastavlja samostalan politički rad kao vanparlamentarna opozicija.
Na skupštini je doneta Deklaracija o pomirenju jagodinske opozicije koji će Savez za bolju Jagodinu ponuditi svim opozicionim partijama na raspravu i opredeljenje. Skupština je uputila poziv bivšem predsedniku Aleksandru Grkoviću da preispita svoju odluku o povlačenju iz operativne politike i pridruži se ponovo operativnom radu ove organizacije. “Idi odmori se pa se vrati jer je tvoje dugogodišnje iskustvo mirnoća i stabilnost preko potrebna Savezu za bolju Jagodinu i opozicionoj sceni Jagodine i Srbije”,poručuju Simić i Radovanoviću u pismu upućenom Grkoviću.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format