Prava Srbija: TAPIJU NA KOSOVO I METOHIJU NAM NE MOŽE UZETI NIKO


Delegacija Prave Srbije, Nacionalne odbrane Levijatan, Četničke omladine i Ravnogorskog pokreta na čijem čelu je bio predsednik Prave Srbije, Dušan Marković posetila je manastir Ravanicu gde se poklonila moštima Svetog kneza Lazara.

“Danas se nalazimo u Ravanici u srcu Lazarevih zemalja na mestu gde se danas nalaze mošti ovog našeg velikog podvižnika i stradalnika. Na Vidovdan 1389. godine srpski vitezovi stali su pod jedan barjak i tako ujedinjeni krenuli u odbranu Srbije. Ako su oni to mogli tada onda i mi današnji Srbi danas na Vidovdan moramo svi ujedinjeni pod jedan barjak u odbranu nacionalnih interesa naše majke Srbije i Kosova i Metohije. Danas iz Ravanice poručujemo da nikada nećemo odustati od Kosovskog zaveta, jer kako je govorio naš blaženopočivši patrijarh Pavle: ,,Ako tapiju na svoje imanje potpišemo nekom drugom to imanje više nikada neće biti naše.”
Naši preci dali su nam u nasledstvo tapiju na Kosovo i Metohiju i to je tapija koja mora da se čuva i za koju moramo da se borimo, i da je u nasledstvo ostavimo našim potomcima. Oko te tapije dogovora nema, a naručito ne sa šiptarskim teroristima koji su u Prizrenu igrali fudbal sa glavama naših monaha i naše dečice. Danas na Kosovu živi par hiljada Srba, a nekoliko stotina hiljada Šiptara, pa se postavlja prosto pitanje ko je tu napravio genocid i etničko čišćenje? Zbog ovih činjenica mi kao najmlađa politička organizacija u Republici Srbiji poručujemo da srpska omladina nikada neće priznati lažnu kvazi državu Kosovo. Naša poruka iz Ravanice je jasna: ,,Tapiju na Kosovo i Metohiju nam ne može niko uzeti.” Za ovu omladinu iza mojih leđa Kosovo i Metohija predstavlja crpski Jerusalim. Jevreji su čekali hiljadama godina i ušli su u Jerusalim, a mi Srbi nadam se da nećemo čekati toliko već da će naša deca doživeti da popiju kafu u oslobođenom Prizrenu. Na Vidovdan se sve vidi pa neka se na ovaj Vidovdan vidi ko je vera, a ko je nevera i da se odvoji žito od kukolja. I ovoga puta apelujem i pozivam vlast i opoziciju da se uzme u pamet i da se zajedno ujedinimo oko Kosovskog i Svetosavskog zaveta jer našu majku Srbiju možemo očuvati jedino zajedno. Neka je svima srećan i blagosloven najveći Srpski praznik Vidovdan. Do godine u Prizrenu!”
Rekao je Dušan Marković, predsednik Prave Srbije i opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
2
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format