PRAVA SRBIJA NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI SA KOSOVOM I METOHIJOM


Delegacija Prave Srbije na čelu sa predsednikom Dušanom Markovićem posetila je Kuršumliju, odakle se uputila na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom. Ovo je od 1999. godine do danas prva i jedina politička delegacija u Republici Srbiji koja je posetila ovu administrativnu liniju i razgovarala sa meštanima koji tu žive.

“Oko nas se nalaze šume koje šiptarski teroristi seku nemilosrdno već nekoliko godina. Vrednost posečene šume je tolika da je opština Kuršumlija mogla da se finansira petnaest godina, a tu šumu mogli su da iskoriste i naši meštani koji od države ne traže ništa drugo sem da im se omogući normalan život i bezbednost na ovim prostorima. Šiptarski separatisti prilikom seča šuma ulaze u naš prostor u krugu od 5 do 6 kilometara. Ovde u ovim šumama 2014. godine poginuo je pripadnik žandarmerije Stevan Sinđelić od šiptarskog metka, a danas naša tri pripadnika policijske stanice u Kuršumliji čuva liniju dugu oko 50 kilometara. Da li je to normalno? Da li treba da pogine još jedan Stevan Sinđelić da bi se neko dozvao pameti? Ovde treba da dođe garnizon koji će čuvati ovo malo meštana koji su ovde ostali. Lokalna politika koja se vodi u Kuršumliji je veoma loša i trudi se da i ovo malo nas iseli sa ovih prostora. Zaposlenje je ovde gotovo nemoguće i zato pozivamo državu da nam pomogne kako bi ostali i opstali na ovim prostorima. Takođe, još jednom molimo državu Srbiju da dovede veći broj organa bezbednosti, a, ako država to ne može da učini onda ćemo se mi organizovati i poslati naše ljude koji će čuvati naše meštane od šiptarskih terorista.” rekao je Miloš Todorović, predsednik opštinskog odbora Prave Srbije u Kuršumliji.

“Danas smo ovde kako bi pružili podršku meštanima da opstanu na ovim prostorima, kao i da pružimo podršku našoj policij, vojski i bezbednosnim snagama koje pokušavaju da zaštite ovaj prostor.
Iza naših leđa nalazi se naše sveto Kosovo i Metohija. Neko bi rekao da smo mi danas na granici sa Kosovom, ali to nije tako mi se danas nalazimo u Dušanovim zemljama i zato rukovodstvo Prve Srbije koje je danas ovde šalje jasnu poruku, ako su Jevreji mogli da čekaju hiljadu godina da uđu u Jerusalim, ja se iskreno nadam da će naša deca ući u Prizren. Mi nismo došli ovde da držimo političke govore već smo došli iz Šumadije i Pomoravlja da ljudima koji ovde žive pokažemo da nisu sami i da neko misli na njih.
U razgovoru sa meštanima rečeno mi je da im je mnogo drago što se neko setio da dođe ovde da ih pita kako žive i kako opstaju pod napadima šiptarskih terorista. Takođe, sam saznao da smo mi prva politička delegacija koja je došla ovde i zato koristim ovu priliku da javno pozovem članove Vlade, ministre, predsednika Republike i druge političke partije bilo iz vlasti ili opozicije da se ne dele već da dođu ovde i obiđu naše sugrađane, da im pruže podršku i da im pokažu da nisu sami i da neko brine za njih. Koristim ovu priliku da pozovem ministara policije da poveća broj pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova na ovom prostoru kako bi ljudi koji ovde žive mogli mirno da spavaju. Na samom kraju ovima koji seku šume poručujem da se manu naših šuma i da se drže trenutno onoga što im je zapad dao i to dok ne dođe vreme da Dušanov Prizren bude tamo gde mu je mesto.” Poručio je Dušan Marković, predsednik Prave Srbije i opozcioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
3
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format