Izložbe slika Pipa Altomarea u paraćinskom Kulturnom centru


Obeležavanju tradicionalne manifestacije “Noć muzeja” koja se održava 16. godinu zaredom se i ovog puta priključuje paraćinski Kulturni centar otvaranjem izložbe slika italijanskog slikara Pipa Altomarea u svojoj galeriji, u petak 14. maja 2021. godine od 19h do 22h.

Za nama su po mnogo čemu jedinstveni dani borbe protiv pandemije koja je na prečac skočila sa jednog meridijana na drugi, koja nas je zatekla i izmenila našu svakodnevicu, preokrenula naše rasporede, poremetila nam planove. Pred nama su nedelje u kojima borba ne prestaje, dani u kojima uzvraćamo udarac uz pomoć znanja, uz pomoć nauke i, pre svega, ljubavi i brige za zajednicu čiji smo deo.
Uprkos svemu, umetnost i kultura pokazali su svoju otpornost i spremnost da preko noći odgovore na nove izazove, da iznedre nove ideje i još jednom pokrenu ceo svet, čak i u ovako teškim trenucima.

O autoru izložbe:
Pippo Altomare je rođen u Spelingi na Siciliji, ostrvu na kojem je ro|en 8. aprila 1958. godine u Nikoziji. Pohađao je Državni umetnički institut i Akademiju lepih umetnosti u Kataniji.
Privučen razvojem umetničkih pojava na američkoj umetničkoj sceni, 1977. provodi tri meseca u Njujorku, istražujući gradske galerije i muzeje. Tokom svog drugog boravka, nekoliko godina kasnije, odlazi u Majami (Florida) gde ima priliku da analizira američke strategije marketinga i prezentacije savremene umetnosti.
Od 1984. izlaže samostalno i grupno u Italiji i širom celog sveta (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Nemačka, Holandija, Mađrska, Jordan, Liban, Poljska, Rumunija, Švedska, Sirija, Slovenija, Španija, Turska, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Republika Srpska i Amerika).
Njegov rad se takođe pojavio u televizijskom zabavnom programu “Mito, la bevanda per il giovani”. Radio je dizajn naslovnih stranica knjiga eseja (Enzo Santese, “Il vino specchio per l’uomo”, Edizioni Andrea Moro, Tolmezzo – Italy – 1999.), pripovetki – zajedno sa Filipo Altomareom – (Francesco Paolo Pinello, “Io sono una libellula…”, Bastogi Editrice Italiana, Foggia – Italy – 2009.), i druge publikacije. Dizajnirao je i/ili producirao serije radova i umetničkih objekata za: Telecampione S.p.A., Arte y Naturaleza u Madridu i Progetti Italiani u Velikoj Britaniji.
Predavao je na Akademiji lepih umetnosti Karari, Firenci, Lećeu, Rimu i Sasari. Od 2013. godine, radi na Akademiji lepih umetnosti u Kataniji, gde podučava na Odseku za dekorativne umetnosti.

Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 28. maja 2021. godine u Galeriji paraćinskog kulturnog centra u prepodnevnim časovima uz poštovanje svih preventvnih mera.

IZVOR: Kulturni centar Paraćin


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format