Saopštenje GG “Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje”


Saopštenje GG “Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje” prenosimo u celosti:

“Poštovani meštani, gradjani opštine Paraćin kao i cele Srbije koji pratite našu borbu. Desio se prvi INCIDENT u neposrednoj blizini bezzakonitog kopa na planini Baba!!!
Meštanin sela Plane a ujedno i jedan od podpredsednika naše grupe gradjana a koji je imenovan na konstutivnoj sednici ( za šta imamo i dokaz) je juče, dana 22.04.2021.god u popodnevnim časovima, doživeo NAPAD od samog INVESTITORA B. M.!!!
Podpredsednik D. M. iz sela Plana je na ucrtanom putu stajao uz prisustvu svedoka i slikao za potrebe dokaza sudskog utuženja i prilaganju dokaza Ministarstvu rudarstva i energetike (sa kojima je pre toga stupio u kontakt). Investitor B. M. je prišao i optuživao ga da nema prava da stoji na njegovoj imovini (što nije tačno jer je put ucrtan i kao takav je javno dobro a ne privatna svojina). Razgovor je eskalirao i investitor je zapretio “Hoćeš li da ti dodjem kući!!!” i izbio telefon iz ruke podpredsedniku D. M.!!! Posle incidenta policija je došla i uzela izjave.
Ovim činom SVI članovi GG Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje, kao i meštani koji su čuli za ovaj incident, se ne osećaju bezbedno u svojim domovima! Da li to znači da investitor može da dodje kući kod svakog od nas i sprovodi svoju torturu, pretnje i fizičko delovanje?!
Ovim činom javnost OBAVEŠTAVAMO da ukoliko se bilo šta desi, bilo kom članu GG ili meštaninu smatramo odgovornim lično investitora B. M.!!! Upozoravamo na isto i nadležne institucije!
Duboke posledice nosi ovaj dogadjaj… Izazivanje straha i nesigurnosti kod gradjana, stvaranje i širenje panike kao i nanošenje duševnog bola, uvrede časti…
Nismo više bezbedni u svojim kućama, svom životnom okruženju, staništu, u svojoj zemlji??!!” kaže se u saopštenju ove grupe građana.

FOTO: Ivan Milanović


What's Your Reaction?

hate hate
2
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format