Održana 29. sednica Opštinskog veća u Ćupriji


Prva tačka dnevnog reda sednice opštinske vlade, održane ovaj put u redovnim okolnostima, u sali za sednice, bila je posvećena izradi plana detaljne regulacije u selu Mijatovac. Naime, predloženom odlukom se predviđa da se deo poljoprivrednog zemljišta, po završetku urbanističkog plana, pretvori u građevinsko zemljište. Ukupna površina zemljišta koje će biti predmet prenamene je 4,5 hektara, a na njemu će moći da se grade proizvodni i uslužni objekti. Izradu plana detaljne regulacije finansiraće firma Trans inskop MDS iz Majura, koja je i inicirala prenamenu zemljišta.

Komisija za planove Skupštine opštine Ćuprija dala je pozitivno mišljenje na izmene i dopune Plana detaljne regulacije Industrijskog parka „Dobričevo“, Opštinsko veće potvrdilo je pozitivnu ocenu i prosledilo ga skupštini na usvajanje. Time su stvoreni svi uslovi da najvažniji infrastrukturni projekat u opštini postane i jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Srbije, a da u Ćupriji, u skladu sa „Strategijom održivog razvoja do 2025. godine“, više od polovine zaposlenih bude angažovano u industriji.

Javnim konkursom je udruženjima ove godine za sufinansiranje projekata predviđeno milion dinara. Pravo na učešće u konkursu imaju udruženja osnovana i čiji se programi realizuju na teritoriji opštine, ali i ona koja to nisu ako njihovi projekti predstavljaju javni interes od značaja za opštinu. Za sve je zajedničko da moraju biti isključivo neprofitne organizacije.

Osnivanje Saveta za mlade, kao savetodavnog tela Opštinskog veća, uslovila je potreba da se mladi intezivnije uključe u aktivnosti lokalne samouprave. To se pre svega odnosi na one oblasti, poput obrazovanja i zapošljavanja za koje su mladi neposredno zainteresovani, ali i za sva druga dešavanja u kulturi, ekologiji, zdravstvu. Savet za mlade imaće 11 članova, imenovaće ih predsednik opštine na period od četiri godine.

Na kraju sednice Opštinsko veće je usvojilo i izmenjene finansijke planove osnovnih škola „13 oktobar“ i „Đura Jakšić“ i inicijativu da se, zbog kovid epidemije, ugostiteljskim objektima umanje davanja za zakup javnih površina.

IZVOR: Opština Ćuprija


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format