Vladimir Milićević se sastao sa Igumanom manastira Hilandar Arhimandritom Metodijem


Visokoprepodobni Arhimandrit Metodije, Iguman najveće srpske svetinje manastira Hilandar, danas je posetio Paraćin, i prvi put u istoriji opštine Paraćin, zvanično primljen od rukovodstva lokalne samouprave.

Iguman Metodije se danas susreo sa predsednikom opštine Paraćin Vladimirom Milićevićem gde je usaglašeno da delegacija opštine Paraćin na najvišem nivou poseti najveću srpsku svetinju, čim budu otvorene granice Srbije sa Grčkom, što bi bila prva u istoriji zvanična delegacija Paraćina u poseti manastiru Hilandar.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i Arhimandrit Metodije Hilandarski saglasili su se da opština Paraćin kao jedna od sredina gde su manastiri u Izvoru, Zabregi, Lešju i Sisevcu, treba da ima poseban odnos sa manastirom Hilandar. Milićević i iguman Metodije u razgovoru su konstatovali da su pravoslavne i Svetsavske vrednosti godinama unazad bile zapostavljene u opštini Paraćin i da je vreme da ti odnosi danas budu na najvišem nivou.

Milićević i iguman Hilandara su razgovarali o otvaranju Hilandarske kuće u Paraćinu, što bi dalo vekovni pečat, vezi između opštine Paraćin i Svetog manastira Hilandar, poštujući sve verske zajednice i verska opredeljenja na teritoriji opštine Paraćin., jer Svetosavske vrednosti na prvom mestu poštuju slobodu i ljubav prema svim verama i nacijama.

Presednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević je za Portal035 rekao da je velika čast što je prvi predsednik opštine Paraćin koji je upoznao visokoprepodobnog Igumana manastira Hilandar, oca Metodija:
“Uz blagoslov igumana Metodija saradnja naše opštine i manastira Hilandar biće ostvarena. Naša Srpska Hrišćanska Pravoslavna vera nas je održala kroz vekove, a na nama je da poštujemo naše hrišćanske vrednosti i negujemo sve ono što naša Pravoslavna vera predstavlja.” konstatovao je predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
11
love
lol lol
2
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format