Topli dani nisu vreme za uživanje u masnoj hrani. Zato je važno da budete umereni jer preterano konzumiranje mesa leti može uzrokovati prekomerno znojenje i probleme sa probavom. Takođe treba Izbegavati hamburgere, pomfrit i sličnu masnu brzu hranu kao i jake začine.
Tokom izuzetno toplog perioda, prioritet imaju lagana jelia, voće i zeleno povrće.
Oni nisu samo zdravi obrok, već i dobar način za obnavljanje količine vode u telu. Voće kao što su lubenica, grejpfrut, dinja, jagode ili pomorandže će ovde biti posebno korisne. Zeleno povrće, ili krastavac, tikvice i brokoli, takođe su bogati vodom i sadrže elektrolite koji pravilno hidriraju telo.
Osnovni princip pri visokim temperaturama je često i sistematsko ispijenje vode. Tokom dana treba popiti 2-3 litra. U vrućim danima, obično refleksno posežemo za ohlađenom vodom, koja, međutim, može izazvati šok za telo, tako da je najbolje držati je na sobnoj temperaturi.