More

    KAKO IZABRATI NAJSLAĐU LUBENICU U OVIM SPARNIM DANIMA


    Najbolje osveženje u ovim letnjim vrućim danima su svakako lubenice, ali je za većinu ljudi uvek bio problem kako izabrati svežu i slatku lubenicu. Evo saveta Portala 035

    Lubenica se sastoji od 90% vode i najbolje je da odabirate one najteže i kad se dvoumite između dve istog obima birajte onu koja je teža. Svaka lubenica ima malo ulegnuće na sebi i ako je ono obeleženo žutom mrljom možete sa većom verovatnoćom tvrditi da, je ta lubenica dobra. Bele ili svetlije mrlje pokazuju da je lubenica ranije ubrana.

    Meka kora znači da je lubenica počela sa truli a isušena kora da je prezrela i izgubila svoju sočnost. Najbolje su lubenice koje prodavci nakon branja ostave da odstoje par dana jer tada se dodatno stvara šećer i onda dobiju posebno slastan ukus a neki savetuju da treba izabrati lubenicu sa što izražajnijim šarama.
    Kakav god savet bio, poučeni ličnim iskustvima svih nas izbor dobre i slatke lubenice je u većini slučajeva ipak pomalo i stvar sreće.

    Latest articles

    spot_imgspot_img

    Related articles

    spot_imgspot_img