Završen Zimski šahovski festival “Paraćin 2021”


Dodelom pehara i sertifikata za poslednji turnir u nizu, danas je u hotelu “Orbis” završen Zimski šahovski festival “Paraćin 2021”.

Poslednji turnir se igrao pod nazivom IM Mix Swiss “Orbis-2 2021”.
Na ovom turniru nastupilo je 18 igrača iz 6 država i na njemu je bilo moguće osvajanje normi za sve međunarodne titule, jer su nastupila i tri velemajstora.
Iako je nekoliko igrača, a među njima i trostruka seniorska prvakinja Srbije, WIM Teodora Injac, bilo u dobroj prilici da osvoji norme, to je pošlo za rukom samo jednom mladom igraču iz Indije.
CM Shahil Dey je na ovom turniru osvojio svoju drugu intermajstorku normu.
Više nego ubedljivo, sa poenom prednosti ispred kolege po tituli Suata Atalika, trijumfovao je prvi nosilac, GM Vahap Sanal iz Turske, sa 7.5 poena.

Ovogodišnji Zimski šahovski festival u Paraćinu, iako nije bio najbrojniji do sada, svakako je bio najsveobuhvatniji. Čak 21 dan bez prestanka u Paraćinu trajale su šahovske borbe na 8 turnira koji su se razlikovali po strukturi i tempu igre.

Najpre su na bazenima Prestiž od 29. januara do 4. februara održani Amtersko otvoreno prvenstvo Paraćina (92 igrača iz 11 država) i dva zatvorena turnira sa po 10 igrača (GM i IM).
Takođe na bazenima Prestiž 6. februara održan je i brzpotezni turnir koji se bodovao za Gran Pri OŠK Paraćina za 2021. godinu i na njemu je nastupio 51 igrač iz 8 država.

Drugi i duži deo festivala održao se u hotelu Orbis.
Prvo su, od 5-11. februara, održana tri zatvorena turnira sa po 10 igrača (GM, IM i FM), a zatim od 12-18. Februara i gore pomenuti IM Mix Swiss sa 18 igrača.

Novo druženje sa šahistima, ovog puta u organizaciji ŠS Srbije, biće već od 16-22. marta, kada je na programu Polufinale pojedinačnog prvenstva Srbije za muškarce i žene.

Nakon toga, na leto očekuje nas novi spektakl, 14. Međunarodni šahovski festival “Paraćin 2021”, koji će se održati od 9-30. jula, a broj igrača i gostiju u mnogome će zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije u zemlji i svetu.

FOTO/TEKST: Saša Jevtić


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format