NA ZASEDANJU SAVETA EVROPE RAZMATRANO PISMO ODBORNIKA IZ PARAĆINA


Na redovnom jesenjem zasedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu pored ostalih tema na sednici Komiteta za monitoring prisutni su informisani da su organi Kongresa primili i razmatrali pismo javnosti odbornika iz Paraćina.
“Odbornička pitanja postavljena na sednici skupštine opštine kao i druge dokumente koji se odnose na politička pritiske na lokalne vlasti zbog kojih je i predloženo slanje postmonitoring misije u Srbiju. To je za sada vlast u Srbiji odbila, a pristanak zemlje članice je neophodan za slanje misije, odbijanje je veoma retko i uvek izaziva sumnju da se nešto krije u oblasti poštovanja ljudskih prava i sloboda.” napisao je na svom fejsbuku predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.
Da podsetimo početkom septembra odbornici Skupštine opštine Paraćin, uputili su otvoreno pismo javnosti, državnim i međunarodnim organizacijama za poštovanje ljudskih prava, u kome navode da su svakodnevno izloženi pretnjama, ucenama i iznuđivanju priznanja nepostojeće krivice. Za takvu situaciju optužili su lokalno povereništvo Srpske napredne stranke, lokalnu policiju i posebno odeljenje Višeg tužilaštva u Kraljevu.
U pismu koje je usvojeno na sednici Skupštine opštine Paraćin navedeni su primeri pritisaka i zloupotreba državnih institucija “u svrhu ostvarivanja političkih ciljeva SNS, kao i atmosfera u kojoj žive građani Paraćina. Odbornici se u pismu oštro protive metodama koje se koriste pod plaštom političke borbe, uključivanju policije u politički rad, nameštanju dokaza i insceniranju nepostojećih krivičnih dela, kao i iznuđivanju “priznanja” za krivična dela koja nisu izvršena.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format