OBELEŽEN DAN OPŠTINE SVILAJNAC


Sinoć je u Centru za kulturu obeležen 29. jun, Dan opštine Svilajnac svečanom akademijom, u prisustvu državnih predstavnika, opštinskog rukovodstva, saradnika i partnera iz zemlje i inostranstva.

Na 29. jun je Ukazom Kneza Mihaila 1866. godine Svilajnac zvanično proglašen varošicom.

Svečanoj akademiji prisustvovali su mnogobrojni gosti iz gradova širom Srbije, a specijalni gosti bili su ambasador Republike Austrije, Kristijan Ebner, ambasador Republike Srbije u Austriji Marko Blagojević, pomoćnik ministra za evropske integracije Miroslav Gačević, i pomoćnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vladimir Radovanović.

Među gostima je bila i delegacija Srpskog centra u Beču i delegacija bratske opštine Kanjiža na čelu sa predsednikom Robertom Fejstamerom, kao i delegacija bratske opštine Radovljica, predstavnici sudstva, tužilaštva, vojske, i policije. Nakon filma koji je prikazao istorijski značajne projekte koji su realizovani u Svilajncu u proteklom periodu, o zadacima koji su u budućnosti govorio je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović.

I ove godine opština Svilajnac nagradila je najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Đaci generacije dobili su novčanu nagradu u iznosu od 60.000 dinara, a učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima po 30.000 dinara.

Povodom 29. juna, Dana opštine Svilajnac, uručena su društvena priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima. Zahvalnice su dobili: Stefan Lazarević diplomirani vaspitač, Nikola Milenković, mladi poljoprivrednik iz Kušiljeva, Sportsko-atletsko udruženje “Duge staze”, Kulturno-umetničko društvo „Sinđelić” iz Svilajnca, kompanija LOTEKS GROUP d.o.o. koja je bila izvođač radova na izgradnji mosta preko Velike Morave kod sela Vojska. Opština Svilajnac dodelila je Zahvalnicu i Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ambasadi Republike Austrije, a u ime dobitnika zahvalio se ambasador Kristijan Ebner.

Prisutne goste pozdravio je i predsednik Srpskog centra u Beču Milan Vidović, koji je zvanično pozvao predstavnike opštine Svilajnac da učestvuju na tradicionalnom Svetosavskom balu u Beču 31. januara. Na svečanoj akademiji u programu su učestvovale članice Gimnastičkog kluba “Evita” iz Svilajnca i mlade talentovane glumce “Pozorištanca” Centra za kulturu, kao i Kulturno – umetničko društvo “Sinđelić”.

Foto: Danijel Milić


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format